Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Könyvajánló: "A zen diéta forradalma"

2014. szeptember 18. - Blanka Hámori

Azt gondolhatnád egy újabb divat-diétáról van szó, ami egyszerű és gyors zendiétafogyást ígér, pedig nem! Szerintem inkább egy szemléletről, ami megkönnyíti, hogy áttérj az egészséges életmódra.

A zen diéta lényegét 2 pontban foglalhatnám össze:

1. A "kis lépések politikája" a diétában. 

2. A test-lélek-elme csapatjáték fontossága a diétában.

 

Azt már többször elmondtuk, hogy nem fogyókúrában, hanem életmódváltásban kell gondolkozni. Az életmódváltás pedig óriási feladat lehet - minél kevésbé figyeltünk eddig magunkra, annál keményebb a váltás. Épp az ilyen esetekre szól az "egy elefántot sem lehet egyszerre meg enni - csak kiskanállal" című mondás. : ) Vagyis: lépésről lépésre kell haladni előre. Aki részt vett anno a Nagy Megújuló online tanfolyamon itt a blogomban, azoknak a módszer nem ismeretlen: ők is hétről hétre egyszerű 3 feladatot kaptak csupán, 1 étkezésre vonatkozót (pl. a héten növeld a folyadékbevitelt), 1 mozgásra vonatkozót (pl. a héten fuss 5 perccel tovább) és 1 lelki-szellemi fejlődésre vonatkozót (pl. a héten használd ezt-és-ezt a mantrát).  A módszer a "lassan de biztosan"-elv alapján építi be a változásokat az életünkbe.

A zen diéta is hasonló elveket alkalmaz, sőt a könyv végén különböző 10 zen3hhetes programokat ajánl fel - itt is 1-1 gyakorlat van hetenként. Van pl. program azoknak, akik nem tudnak sportolni, vagy program azoknak, akik a szellemi-lelki folyamatokat akarják csiszolni a fogyással kapcsolatban. És ami nagyon izgalmas része még a könyvnek az pont ez: hogy hogyan engedd el a negatív önképet, milyen mantrákkal gyorsítsd meg a fogyást, hogyan szerezd be az úgynevezett "egészségimádat" fílinget. Ez a komplex hozzáállás teszi egyedivé a szemléletet, mely (még egyszer mondom) nem egy új módszer önmagában. Pl. az alacsony szénhidrát tartalmú vacsora, vagy az "unalom-evés" elkerülése nem hiszem hogy bárkinek új infóként hat. Viszont, hogy ezek hogyan jelenjenek meg az életedben, fokozatosan, arra nagyon jó kis trükköket közöl. És szuper receptek vannak benne!

Ajánlom! :) Blanka

zen2

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8116308264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása