Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Szeptemberre topformában? 5 tipp az edzőtől

2019. augusztus 19. - Blanka Hámori

Közeledik a szeptember - akár van gyermekünk, akár nincs, a nyár vége mindig picit szomorkás, de közben a levegőben érződik az "új lappal" indulás lehetősége. Ugye, te is fel tudod idézni a készülődés izgalmát, az új, tiszta füzetek illatát, a várakozást, hogy meglássuk a régi arcokat?... Akármilyen rossz is elengedni a nyarat, elbúcsúzni a vízparttól, az első őszi illatoknak igenis megvan a maga hangulata, és a tisztalappal indulás lehetősége.

Hoztam 5 tippet (elsősorban anyukáknak!), amivel én magam mindig felkészülök az őszre. Ebből 4 edzői tipp, 1 pedig az "egyéb" - ami persze szintén az életmódunkhoz, a jóllétünkhöz kapcsolódik.

  1. Mozgasd át magad - de csak szeptemberben kezdj nagyobb életmód váltásba! Ne most kezdjünk bele a nagy életmódváltásba, mert az őszi káoszban nem biztos, hogy tudjuk tartani - de meglapozhatjuk a kondit egy laza "alapozó, átmozgató" edzéstervvel, és ha szeptemberben "beállt a rend" máris nem nulláról kezdjük a fitt életvitelt! Stressz levezetésnek is tökéletes, és a hűvösebb napokon jobban is esik a mozgás.
    -
  2. Fogyassz sok vitamint - különben ledönt az első őszi nátha! Vigyünk be vitaminokat és ásványi anyagokat - zöldség, gyümölcs és akár komplex készítmények formájában, mert nincs is rosszabb, mint a szeptemberi rohanásban ágynak dőlve szenvelegni és kívülről nézni az eseményeket (esetleg a gyerkőccel ugyanezt végigjátszani). Az őszi immunrendszer erősségét most alapozzuk meg!
    -
  3. Aludd nagyokat - de márkezdj beállni egyfajta rendszerességre! Aludj nagyokat (ha teheted, főleg ha még szabin vagy), de augusztus végétől kezdjünk beállni rá (családostul), hogy azonos időben kelünk és fekszünk mindennap. Óvatosan közelítsünk a tanévi menethez, még nem kell ébresztő óra, de a bioritmusnak idő kell míg átáll, adjunk idő a szervezetnek, ne kapjon sokkot mikor szeptember 1-től egy felborult bioritmussal kell hajnalban kelni!
    -
  4. Tolj egy laza böjtöt - álljon be a szervezeted a rendes kerékvágásba! Nagyon jó volt a lángosozás, hamburgerezés, tudom - nekünk is:) , de egy jó tisztító kúrát (akár csak egy 1 napos léböjt vagy gyümölcsnap) hálával fogadhat a szervezet! Nálunk a nyárzáró fagyizás kötelező, de ilyenkor már kezdek barátkozni a rendszeresebb főzéssel és dobozolással :)
    -
  5. Rakj rendet és válts át "rugalmas" üzemmódra! Nálunk a nagy rendrakás, a strandlabdák elpakolása, a tolltartók kipucolása utolsó pillanatra szokott maradni, pedig tök jó felkészülten, nyugodtan várni a tanévnyitót, és rendes lakásban (szép őszi dekorációval) jobb bezuhanni az első napokon. Én tanév kezdetekor mindig lelkesen várom, hogy végre rendszerbe álljon az életünk (én is szeretem a nyarat, de rendszermániás vagyok!). Azonban nyár végén figyelmeztetem magam, hogy van egy kis időszak, amikor már nincs nyári lazaság, de még nincs beállt napirend sem, szóval "rugalmas" üzemmódba kell kapcsolnom, és az adott pillanatokban (új órarend, új edző, új szabályok, stb.) helytállni...

Nálatok hogyan telik a nyár? Hogyan készülsz fel a szeptemberi őrületre?

 

 

Ha pedig edzeni jönnél (vagy leglábbis megvennéd a bérleted előre), akkor ezt most kedvezményesen megteheted:

A NYÁR VÉGI ajánlatomban most 14.000 Ft-ért juthatsz a 3 alkalmas személyi edzés bérlethez, 2019. aug. 20-31. között. Te döntöd el, hogy otthon, edzőteremben vagy kint a szabadban szeretnél-e edzeni, de az biztos, hogy a bérlethez kapsz egy meglepit is! :) Jelentkezz: hello@holisztikusfitnesz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3416308718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása