Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Kudarcra ítélt fogyások

2016. január 11. - Blanka Hámori

Biztosan ti is sejtitek, hogy a fitnesz edzők életében nemcsak a fantasztikus sikerek, a látványos előtte-utána fotók kapnak helyet, hanem kudarcok is. Le nem járt bérletek, be nem fejezett edzés-ciklusok, megmaradt kilók és nyűglődés...

bikini-has(LukašPatkaň)_m

Én általában az önálló munkát forszírozom a klienseknek, egyrészt mert nem vagyok egy reggeltől-estig-teremben-vagyok edző, és csak heti 3 napot dolgozom, másrészt pedig mert egyszerűen ebben hiszek.

Az edzésprogramok úgy szoktak kinézni, hogy elkezdjük a közös munkát, heti 2 alkalommal együtt edzünk, és még 1-2 alkalommal önállóan edz a kliens, amire persze szintén írunk edzéstervet - ezt végezheti ugyanabban a teremben, más teremben, otthon vagy a szabadban. A lényeg, hogy maximálisan személyreszabjuk a tervét és 0-24 órában hívhat lelki segélyért :)

De nincs az, hogy minden nap ott állok és irányítom. Szóval hamar kihull a rostán az, aki képtelen önállóan dolgozni: nem csinálja a plusz 1-2 edzést és nem tartja be az egyéb szabályokat, mint az étkezési szabályok, alvás, vagy folyadékbevitel.

Azok a fogyások vannak kudarcra ítélve, amikben a szabályok minimum felét NEM tartják be.

Ha például lefektetünk 10 egyszerű szabályt:

  • hétfői és szerdai személyi edzés (ez 1-2.),
  • több folyadék napi szinten (3.),
  • kalória-korlát a vacsorában (4.), önálló edzések pénteken és szombaton (5.-6.),
  • nasik kiiktatása (7.),
  • napi 6-8 óra alvás (8.),
  • fehérjeturmix (9.)
  • és több pozitív gondolat magunkról (10.)
... és ebből csak és kizárólag a 2 db személyi edzést sikerült betartani, esetleg a fehérjeturmixot, mert az finom, és több folyadékot, nos, akkor a változás nem fog bekövetkezni. Egyszerűen azért mert a változTATÁS nem eléggé egyértelmű!

Az első 1-2 hónapban persze lemegy mondjuk 8 kiló. Ennek örülünk, ugyanakkor ezzel elindul a "na lám, nem is erőltettem meg magam mégis milyen jól haladok"-gondolatlavina, és talán még azt a 3-4 meglévő új szokást is kiiktatja a kliens.

piramis1

Szóval ha nem szeretnénk, hogy a fogyásunk kudarcra legyen ítélve, akkor egész egyszerűen VEGYÜK KOMOLYAN AZ ELHATÁROZÁSUNKAT ÉS A SZABÁLYOKAT!

Ha te nem veszed komolyan a saját életeddel kapcsolatos szabályokat, más sem fogja. A személyi edződ még talán... de nem tud odaugrani a hűtődhöz egy "Csak a testemen át!" felkiáltással, mikor este 10-kor elkezded nyitogatni :)

Szóval tanuld meg a szabályokat, legyen egy jó edzésterved és aztán KÖ-VET-KE-ZE-TE-SEN hajtsd végre a programod!

Hajrá mindenkinek és jó edzést! :)

Blanka

FA-hírlevél

60 napos Megújuló Programunk részletei

Gyere edzeni csoportos órákra vagy személyi edzésre! Részletek

Dolgozz velem! Várlak a csapatba – jelentkezz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7216308472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása