Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Izmok és mozgásaik

2015. november 06. - Blanka Hámori

A fitnesz azért fantasztikus, mert nagyon-nagyon logikus. A lányoknak mindig azt magyarázom, hogyha értjük a mozgások, edzések lényegét, akkor egy idő után már képesek lesznek önállóan edzeni, fejlődni.

Az edzés alapja az, hogy izmokat dolgoztatunk (méghozzá az összeset, nemcsak a popsit és hasat! :) ) De vajon melyik izom milyen mozgásért felelős? Ha ezt átlátjuk, az edzés egy logikus, kerek egésszé áll össze.

Íme, néhány érthető, átlátható példa izmokról és az általuk végzett mozgásokról, hogy megértsük: a gyakorlatok tulajdonképpen izmok mozgásai! Ezt azért jó megérteni, mert így kreatívan más eszközökkel is tudsz edzést végezni bárhol, bármikor - hisz csak a mozdulat kell hogy tudatosuljon!

 

  1. pl. CSUKLYÁS IZOM Közelíti a lapockákat, felső része felfelé - alsó része lefelé húzza a lapockákat, vállövet hátra-befelé forgatja:
untitled

 

2. pl. SZÉLES HÁTIZOM Felemelt kart lefelé húzza, karokat a hát mögé viszi és beforgatja. Pl. húzódzkodás vagy lehúzás:

huz-gép

 

3. pl. NAGY MELLIZOM

Az emelt kart lehúzza és a távolított karokat előrehúzza, egymáshoz közelíti. Pl. fekvőtámasz vagy tárogatás:

fb-fekvo

 

Jó edzést, alakulást mindenkinek! Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

Blanka

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2516308440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása