Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Edzés szuperszettekkel

2014. május 30. - Blanka Hámori

Amikor valaki unja a végtelen kardiókat, vagy csak bizonyos eszköztár áll a rendelkezésére (pl csak otthon tud edzeni), mindig nagy kérdés, hogy hogyan vigyük fel a pulzust. A magas pulzus (izzadással, szapora légvétellel) ugyanis az egyértelmű jele annak, hogy kellő terhelést adtunk a szervezetnek. A kellő terhelés pedig a fogyás és/vagy fejlődés alapja!

no-atvaltozas-edzoterem-663x189

A szuperszettek lényege, hogy 2 gyakorlatot végzünk felváltva, pihenő nélkül. Kezdőknél érdemes úgy kiválasztani a gyakorlatpárokat, hogy két különböző  izomcsoportot dolgoztassunk (pl. kar - láb), így az egyik pihenni tud, míg a másikra dolgozunk. Jó, ha egy-egy intenzívebb, fárasztóbb gyakorlatot egy könnyebbel váltogatunk, így a pulzus biztosan megemelkedik, de a szervezetnek lesz ideje arra is, hogy "kifújja magát".

Ha egy edzést szuperszettekkel tűzdelünk tele, és minden izomcsoportot megdolgoztatunk, biztosan magas pulzusra, kellő fáradtságra számíthatunk - és még időt is spórolunk, hiszen a pihenők időket minimálisra szorítjuk az edzés során.

A teljesen kezdők eleinte természetesen dolgozzanak szuperszettek helyett a jó öreg egyenes sorozatokkal minden izomcsoportra szép sorban (mell-hát-váll-kar-láb-has) pl. 12 db fekvőtámasz - 1 perc pihenő - 12 db fekvőtámasz - 1 perc pihenő és így tovább. Azonban akár néhány hét elteltével már érdemes megpróbálkozni a szuperszettekkel, pl. így:

1. fekvőtámasz 12 + guggolás 15 pihenő nélkül, 3 sorozat

2. páros evezés 15 + kitörés előre 10 pár, 3 sor.

3. vállbólnyomás 15 + fellépések székre 8 pár, 3 sor.

4. bicepszhajlítás kézisúllyal 20 + könnyített tricepsz tolódzkodás 10 3 sor.

5. vádli 1 lábon 15 pár váltva non-stop 3 sor.

6. teljes felülés 12 + felhomorítás labdán 12, 3 sorozat

A bemelegítést az elején és a nyújtást a végén ne hagyd el! : ) Sok sikert,

Hámori Blanka személyi edző

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6716308218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása