Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Újévi nagy alak-tervező

2019. december 28. - Blanka Hámori

Biztos minden évben megfogadod, hogy ledobsz néhány kilót. Most decemberben hogy állsz ezzel? :) Idén felejtsd el a fogadalmakat - inkább TERVEZZ!

Ugyanis a fogadalom egy nagy megfoghatatlan valami, ahol ugyan látod a célt (lehet vizualizálni, mantrázni stb.) - de mindez semmit nem ér, ha nincs egy hosszútávú, koncepciózus terved, ami a cél felé visz!

stepbystep

 

A fogyás, alakformálás egy nagyon egyszerű és tervezhető dolog: van néhány biológiai és néhány pszichés dolog, ami miatt tudunk / nem tudunk fogyni. Én e kettőt mindig komplexen kezelem, és most meg is mutatom, mit kell figyelembe venni. Úgyhogy most vedd elő a naplód, vagy egy füzetet nevezz ki edzésnaplónak is láss is hozzá - hogy jövőre végre tényleg összejöjjön az álom alak!

 

  1. "NEM akarok fogyni!" A legfontosabb, idén NE akarj fogyni! Akarj erősödni, akarj kerekebb popsit, több súlyt megmozgatni! A tapasztalat azt mutatja, hogy amint elengedjük a fogyni-akarást és elkezdünk a fitness valódi értelmére koncentrálni - na, akkor karcsúbb is leszel.
    .
  2. Edzés-típus meghatározása Van egy olyan alaptétel, hogy edzés nélkül nem működik a fitness :) Gondold át, milyen edzésre van lehetőséged (otthoni súlyzókkal, DVD-vel, aerobik óra, futás, kondi-terem stb) - akár lehet minden edzés más a héten! Írj ki legalább 2 fajtát magadnak, amit szívesen végzel!
    .
  3. Edzésnapok kijelölése Igen, tudom, hogy soha nincs időd és tényleg sok dolgod van, de az edzéseket el is kell végezni ám :) Ha van speciális napirended (pl. kedd és csütörtök később menni a gyerekekért) akkor oda tervezd az edzést - ha mindennapod ugyanolyan, akkor pedig mondjuk hétfő, szerda, péntek reggelre/délutánra/estére lődd be az edzésidőt!
    .
  4. Kérj támogatást! Társas támogatás nélkül nem működik. Jó tapasztalat az utóbbi években, hogy a férjek jól viselik, ha a feleség az alakja érdekében izzad :P Még a gyerekeket is képesek bevállalni - egyre többen! Kérd meg a párod (vagy más szeretted, akár a gyerekeket) hogy értsék meg: szeretnél mozogni, hogy jobban érezd magad. Térj ki az étrendbeli változtatásokra is!
    . ujra3
  5. Étrend-reformok Te is tudod, hogy az étrendben is változtatnod kell. Erről nem írok részletesen, mert azt gondolom, a szívünk mélyén tökéletesen tisztában vagyunk az alapszabályokkal. A javaslatom annyi, hogy 2016-ban ne egyszerre iktasd be az Új Étkezési Szabályokat, mert képtelen leszel tartani! Hanem hetente 1 új szabály: első héten figyelj CSAK a folyadékbevitelre. Második héten nyerjen új értelmet CSAK a vacsora (kis adag, szénhidrát nélkül). Harmadik héten hagyd el CSAK az édességeket. Természetesen, a már megtanult reformok maradnak és így épülnek egymásra.
    .Fitness-PROTEİN-VALUE .
  6. Dokumentálj! A változás csak akkor következik be, ha komolyan veszed magad. Vagyis méred, követed a fejleményeket. Hetente 1x állj mérlegre, mérj centit és ha van lehetőséged testzsír százalékot is! Kövesd azt is heti hányszor edzettél - hajlamosak vagyunk ugyanis úgy emlékezni, hogy annyit de annyit edzettünk - a naptár viszont objektíven jelzi, hogy mennyi edzés maradt is el... Képeket is csinálj magadról!
Ha még konkrétabb segítségre vágysz, akkor állok rendlekezésedre edzőként ill. coachként, a szakmai oldalamon megtalálod a részleteket!

Blanka

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr4616307882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása