Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Energiagyűjtés anyukáknak ősz végére - 10 tipp

2019. november 19. - Blanka Hámori

Anyukaként az év vége kész őrület tud lenni: imádjuk az ősz szép színeit és a közelgő ünnepi hangulatot, de (valljuk be) tele vagyunk stresszel is ilyenkor. Az ünnepi időszak komoly szervezéssel jár, számolással és épp ebben a stresszben kéne kreatívnak is maradni... Ha ekkor becsúszik egy betegség a családba, vagy mi magunk vagyunk enerváltak, az egész időszak egy nyűglődés lehet - és a karácsonyi fotókon csak egy karikás szemű, lófarkas anyuka fog a kamerába nézni. Nem kell így lennie! Én imádom ezt az időszakot és hoztam néhány bevált tippet - használd ha szeretnéd! :)

🌲 Még több tipp az ingyenes 30 napos adventi kihívásban - a csillogó szemű, szép anyukákért! 🌲

  1. Vitamin-pótlás természetesen Vitaminpótlás mindenkinek, hogy ellenállóbba legyünk! Az alapszabály, hogy a tápanyagok minimum 70%-át szilárd tápanyagból visszük be, és a maradék 30%-ot "pótolhatjuk" étrend kiegészítőkkel. Vagyis a sok zöldség-gyümölcs az alap: brokkoli, citrusfélék, csemegepaprika, spenót, mellé szedjünk családilag valami természetes, komplex készítményt (én pl. ezt szeretem).
    .
  2. Bélflórák rendben tartása Az immunrendszerünk alapja a belek rendben tartásával van összefüggsében, ugyanis az immunsejtek nagy része a belekben képződik. Advent nem a pucolás, méregtelenítés időszaka, de az év során 1 x érdemes ezt is beiktatni - azonkívül a bélflórákért fogyasszunk pre- és probiotikumokat: gabona és diófélék az előbbire, savanyított tejtermékek az utóbbira megoldás.
    .
  3. Napfény, napfény, napfény Igen, tudom, alig van télen nap a mi régiónkban, de azért vannak napok, amikor akad: ilyenkor irány a szabadba, gyerekestől, mert a D-vitamin hiánya borzasztóan megvisel kicsiket és nagyokat is... (A szolizás nem tökéletesen helyettesíti a napsugárzást, de boldogsághormonképzőként megfelelhet.)
    .
  4. Ünnepek: dolgozz előre November közepe van: ha most elkezdesz előkészülni az ünnepekre, rengeteg stresszt megspórolhatsz. A profik már eddigi ötletlista alapján vásárolnak, de ha Te csak most kezdesz ajándék-listát írni vagy a fogásokat találod ki és vázlatot írsz a hozzávalókról, azzal is előrébb vagy, mint ha december 20-n kezdenél szaladgálni és görcsölni. (még több ajándék- és tervezés-tipp a 30 napos kihívásban lesz! :)) Addig is néhány ötlet itt, ha gyors akarsz lenni.
    .
  5. Egy kis torna (nem sok!) Azért szeretem az átmozgatás szót használni, mert nem olyan ijesztő, mint az edzés szó; és igen, lehet rövidebb. Egy 20-30 perces kis torna igenis számít hosszútávon alakformálás és egészségi szempontból, és energiát is nyerünk belőle! Miért ne lehetnénk karcsúak a fa alatt, miért ne vehetnénk fel a legcsinosabb ruhánkat, miért ne vonulnánk be büszkén a családi / céges vacsorára? (A 30 naposban mini edzéstervvekkel is jövök...)
    .
  6.  Friss levegő és séta Ha nincs napfény, akkor is kell a szabad levegő  - bár tudom, a hidegben nehezebb elindulni... Akkor is fontos, főleg gyerekkel, hogy a "beszorult" energiákat levezessük és újakat nyerjünk, akár egy félórás séta, akár egy kis játszizás során...
    .
  7. Rossz szénhidrátok, energiaitalok és egyéb méreganyagok: felejtsd el! A diéta időszaka nem az év vége, tudom. De a rossz szénhidrátok, cukrok, energiaitalok, nasik és egyéb méreganyagok (pl. túlzott kávé, cigi), RENGETEG ENERGIÁT vesznek el tőled: hisz a szervezet velük küzd, ahelyett, hogy a fontos dolgokat, kreatív gondolatok, teendőket látná el energiával. Ha nem akarsz karikás szemű, leharcolt anyukaként mosolyogni a karácsonyi és szilveszteri fotókon, ezeket felejtsd el... (A 30 naposban lesz szó a minimális CH-kontrollról, amit Te is tartani tudsz, és még SIMÁN ledobhatsz néhány kilót karácsonyig!)
    .
  8. Apró örömök Gyűjts listát a kis örömökről, ne sajnáld magadtól azt a negyedóra sétát, a szép körömlakkot, az olvasással töltött plusz félórát a kádban! Kezdd a napot azzal, hogy összegyűjtesz 5-10 olyan dolgot, amik mostanában örömet okoznak/okoztak, legyen az egy humoros mém vagy egy jó szám...
    .
  9. Összeszedettség érzés Korábban már itt a blogban írtam róla, hogy a jó közérzet egyik alapja, hogy valamilyen rendszer van az életünkben  - a struktúra-éhség ugyanolyan igény az életünkben, mint az alvás vagy étkezés igénye! Ezért peregnek szét az anyukák a nehezebb időszakokban. Nem kell így lennie: tervezz, írj listákat a teendőkről, szervezz ki feladatokat, húzd ki a lényegtelen köröket tartsd kézben az életed! Erről is lesz szó a 30 napos progiban: módszerek, prioritás állítás, tervezés egyszerűen.
    .
  10. Ki a városból! Ha teheted, hagyd itt a várost legalább néhány órára! A gyönyörű ősz vagy hamarosan a téli hangulat, a csend, a nyugodtság új lelket lehet beléd egy nap alatt! Mi a hétvégén a telkünkön és Tatán voltunk, imádtam, felszabadultam, szószerint fellélegeztem... Karácsony előtt egyszer még biztosan kiszabadulunk :)
 

[embed]https://www.instagram.com/p/B4-awlthXFx/[/embed]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3816308750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása