Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

A halogatásról pár szóban (avagy patópálurakkal nem jó edzeni)

2015. szeptember 15. - Blanka Hámori

Az a szokás nálam, hogy szeptember 15-ig lehet lejárni a nyáron vásárolt, húzós-halogatós személyi edzés bérleteket. Persze ez sokaknak nem tetszik, és talán tényleg szigorúnak tűnik,de sorry, megvan rá az okom.

unnamed

Először is az, hogy a személyi edzés bérlet eleve is határidős: 5 hét alatt kell lejárni a 10 alkalmat. Szóval, mint minden bérletnek, van egy határideje, de mivel jófej vagyok, nyáron ezt NEM nézem szigorúan, hiszen mindenki (engem is beleértve) nyaral, lóg, mást csinál. Szóval ezek a bérletek szept. 15-ig újra belőhetők. (vagyis ha eddig az időpontig újra járni kezd az illető, akkor a megmaradt alkalmak továbbra is felhasználhatók)

Azonban, kell hogy legyen egy határ, ha halogatásról van szó. És ezt nemcsak a bérletekre értem, hanem a hozzáállásra.

Vagyis, egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, a nyár elején / közepén vásárolt bérleteket szeptember, október magasságában! Mennyire gondolja komolyan az edzésprogramját az, aki májusban elhatározott valamit, és még ősszel sem teljesítette az első lépéseket?! Sajnos, ahogy a vendég kiválasztja a megfelelő edzőt, úgy mi is kiválaszthatjuk a megfelelő vendéget.

Vagyis: akivel teljesen felesleges dolgozni, azzal -már elnézést- nem is szeretnék. Persze az ő pénze is pénz, mondhatnánk, adjunk neki esélyt, hátha vesz még bérletet később... Viszont hálistennek egyre inkább megengedhetem magamnak, hogy inkább gyorsan elbúcsúzzak egy-egy megbízhatatlan klienstől, mint hogy hónapokig várjam: mikor méltóztatik összeszedni a lelki-testi erejét, hogy felhasználja a már féléve lejárt bérletét?! (vagyis kvázi a teljes szakmai sikertelenség tudatában még ingyen is dolgozzak...)

Idén még szigorúbban veszem ezt a határidőt, vagyis a júniustól vásárolt bérleteket már csak az használhatja fel, aki a korábban megbeszélteknek megfelelően legkésőbb a MAI NAPON (2015. szept. 15.) a bérletet "újra-akiválta". A többiektől szomorúan (és tényleg szomorúan!) de elbúcsúzom, vagy pedig újra gondolva a terveket, újratöltődve, nagy elhatározásokkal, és új bérlettel várom szeretettel.

De egyet kérek: a halogatást iktassuk ki az életünkből. Azok, akik úgy állnak hozzá az edzéshez, diétához (vagy bármihez, ami állítólag számukra fontos) hogy "majd egyszer..." - nos ezek valójában NEM GONDOLJÁK komolyan a céljaikat, és NEM AKARNAK igazán változtatni.

Egyszó mint száz: a patópáluraknak további sok sikert, akik pedig elhatározták, hogy változtatni akarnak az alakjukon/szokásaikon/erőnlétükön/közérzetükön stb azokka pedig találkozom itt személyi edzésen vagy itt aerobik órán. :)

Jó edzés mindenkinek és csodás őszt!

Blanka

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3016308434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása