Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Aki még önmagának is hazudik (nem csak az edzőjének)

2015. július 30. - Blanka Hámori

A "tiszta étkezés" és a "zabálás" közt megannyi árnyalat létezik. Lehet maximálisan tisztán étkezni, számolni, dobozolni. Lehet betartani az alapokat, úgymond "odafigyelni". Lehet csak szimplán elkerülni a zabálást. A lényeg, hogy vannak árnyalatok.

futó

A legnagyobb probléma, hogy ezekről az árnyalatokról nem is tudunk, vagy nagyon nem helyesen lőjük be, hogy melyik részén is állunk a színskálának. Azok, akik "az igyekszem elkerülni a zabálást és néha sikerül is" kategóriába tartoznak, simán kijelentik, hogy csak és kizárólag salátát esznek rizs-csirkével, és évek óta nem láttak csokit sem.

Amikor valaki eljön személyi edzésre, és leülünk konzultálni, már az első alkalommal lehet tudni, hogy hazudik-e vagy sem. (És ez általában nem is változik.) Ha bejön egy nő, akin ránézésre van 15-20 kiló felesleg és azt mondja, hogy igen, szokott este enni, és igen, van nasi a konyhaszekrényben  - annak örülök, mert az a nő tisztában van a szokásaival, nem hazudik nekem se, magának se, és ugyan kelleni fog változtatni, de ezt tudja.

Ha viszont már az első alkalommal csirke-rizs ebédről és esti "csak egy sali" menüről beszél, akkor 99% hogy kamuzik. És ez elég para, mert ez nem szokott változni.

Miért gáz ez neki?

Mert nem fog fogyni.

Miért gáz ez nekem?

Mert nincs siker-élmény, nincs eredmény, a heti x alkalom edzés valójában kárbaveszett idő (mármint forma szempontjából, mert amúgy nagyon is fejlődik ő is, nagyon is erősödik, ügyesedik! Csak épp a forma nem látványosan karcsúsodik.)

1

Van olyan vendégem aki ÉVEK ÓTA JÁR, és semmit nem fogy, és ugyan értetlenkedik emiatt sokat, hiszen "tök odafigyel", de vannak elszólások, amikből kiderül, hogy itt vacsizgatott, ott pizzázgatott, amott koktélozgatott :)) <3

Látom, hogy őszintén nem érti, miért nem fogy, nem direkt hazudik. Csak szelektív a memóriája, ha kajálásról van szó ;) Ezért javaslom mindenkinek, hogy

ÍRJUNK ÉTKEZÉSI ÉS EDZÉS NAPLÓT.

(Az edzésekkel amúgy ugyanez a helyzet, simán 3-4 edzés/hét amire emlékszünk, aztán milyen izgi visszanézni a naplót: hopp, a múlt héten csak 1 jött össze, azelőtt 2, azelőtt kimaradt teljesen...)

A lényeg: mindent írjunk, így válik lekövethetővé a sztori és ha valóban tökéletes a bevitt-felhasznált kalória arány (vagyis a kaja és a mozgás), és mégsincs fogyás akkor már TUDJUK, hogy máshol kell keresni a bibit (pl. pajzsmirigy vizsgálat és társai csak ekkor jöhetnek szóba)

Blanka

 

Iratkozz fel a hírlevélre, még több infóért és a kuponokért :)

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9816308396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása