Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Hol van benned AZ A NŐ?!

2014. február 06. - Blanka Hámori

Mivel 20 éves korom óta dolgozom a fitnesz szakmában, és többnyire nőkkel foglalkozom, számtalan történettel találkoztam már. Számtalan lánnyal, asszonnyal, nagymamával, diáklánnyal, feleséggel, szinglivel, zárkózottal, csevegővel, nevetőssel, komollyal... Mindannyian különböznek, és mégis: van bennük, bennünk egy közös vonás:

titokban, legbelül érezzük, hogy van bennünk egy NŐ, akinek az a küldetése a világban, hogy ragyogjon! Hogy megtalálja az útját, és jól érezze magát. Akire a számtalan egyéb szerepe mellett van egy igen fontos feladata: meglássa magában a Gyönyörűt, és ebből olyan energiákat merítsen, melyet isznak a körülötte lévők! Aki egészen más és újszerű... Igen, állítom, hogy mindannyiunkban 2 nő lakozik: egy akit most a tükörben látsz, melegítőben, kicsit fáradtan... A másik egy ragyogó, magabiztos, párduc testű (akár szószerint, akár átvitt értelemben), akit ideje lenne előhívni!!

 

Nem egyszer láttam (nem pár hét, hanem évek leforgása alatt), hogyan lesz a "szürke kiskacsából" gyönyörű hattyú. A szürke kiskacsa sem azért volt szürke, mert nem festette magát, vagy nem viselt magassarkút. Egyszerűen csak eltemette magában a ragyogó Nőt. Aztán valahogyan mégis felfedezte őt, és az egyre nagyobb teret szorított ki magának, mígnem egészen felfedte magát.

Hogyan lehetséges ez? Hol van benned AZ A NŐ?!

Egy módon csalogathatod elő: ha törődsz magaddal. Ha időt töltesz magaddal. Ha szisztematikusan és aprólékosan elkezded felfedezni és megszeretgetni magad: ez a kezem, ez a karom, ez a vállam, ez a lapockám... Ez az egyetlen módszer! Ha a benned élő ragyogó Nő meghallja, hogy mennyire csodálatos és különleges, miért rejtőzködne tovább?!

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

MOZOGJ!! Az edzés az egyetlen módszer, hogy valóban megismerd a tested! A számítógép előtt ülve órákon át, szinte tudomást sem veszel pl. a lábadról. De ha megszólal a zene, és táncolni kezdesz? Ha a guggolás másnapján érzed az izomlázat? Ha egy gyertyafényes jógaórán épp nyújtasz? Egy szó mint száz: a mozgással megismered a tested, megszereted, értékeled, tisztelni kezded, és gyönyörködhetsz benne. A Benned élő nő pedig kivirágzik, és nem lesz olyan ember körülötted, aki ne venné észre a változást! : )

Üdv, Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3816308134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edina Brog 2014.02.07. 12:29:37

Láttam, hogy lesz a hónapban egy jól hangzó wellness-életmód tábor az Azúrban: http://redir.ec/BodynSoul Nekem nagyon szimpi. Te mit gondolsz erről? Érdemes részt venni egy ilyenen?
süti beállítások módosítása