Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

"Csak a férfiak sajátja a testi erő?"

2015. május 16. - Blanka Hámori

Imádom Fekete Ferenc Női testépítés c. könyvét, és most ebből a könyvből egy érdekes részletet szeretnék kiemelni, minden kedves Hölgy Olvasóm számára motivációnak :)

"Egy tanulmány, mely a létező világrekordokkal foglalkozik, azt feketeferencmutatja hogy azokban a sportágakban, ahol a férfi és a női világrekordokat egyaránt nyilvántartják, a női versenyzők teljesítménye általában 10%-kal marad el a férfiakétól. De ez az összehasonlítás is félrevezető lehet! Például 1970-ben a legjobb 400 m-es gyorsúszó jobb időt úszott, mint a legjobb férfiúszó az 1950-es évek közepén! Ezek szerint a fejlődés igencsak biztató.

Most vegyük szemügyre, hogy milyen különbség mérhető le az egyes testrészek fejlettsége között! Amikor a felsőtest erejét nézzük, akkor a nők 43-63%-ban bizonyulnak gyengébbnek, mint a férfiak. Ezzel szemben az alsótest vizsgálatakor kiderül, hogy a nők itt csak 27%-kal gyengébbek. Ennek az a magyarázata, hogy ők is rendszeresen gyalogolnak, kerékpároznak, hegyetmésznak, és ezáltal sokkal nagyobb mértékben fejlesztik alsótestük erejét!

Ha az izomerőt a testsúly nagyságához viszonyítjuk, akkor a különbség a nők és férfiak között csupán 7%-ra zsgorodik! Ugyanakkor ha a testi erőt az izomtömeghez arányítjuk, akkor a nők 5,8%-kal erősebbnek bizonyulnak!"

(Fekete Ferenc, 15-16. o. 1988.)

Jó edzést, kedves anyukák, lányok, asszonyok :) Blanka

————————————————————

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5216308354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása