Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Plusz kilók, narancsbőr, aknék... A ludas a nyirokkeringésed lehet!

2023. január 11. - Blanka Hámori

A nyirokkeringésünk olyan, mint a város szennyvíz hálózata: ha rendben van, nem is gondolsz rá, nem látod, nem érzed, viszont ha baj vele (pl. dugulás van), azt azonnal tudod!

Ez Lakatos Péter hasonlata, és évek óta nem találtam jobbat a nyirokkeringés körbeírására - amit egy másik nagy szakmabeli név, Dr. Osváth Péter szerint, inkább nyirokáramlásnak kéne nevezni, hisz (a vérkeringéssel ellentétben) nem önmagába visszatérő keringés.

 

Anatómia 2 mondatban:

 

A nyirokrendszered (éppúgy mint a nagytesója, a vérkeringés) egy folyadékáramlás a szervezetedben, mikroszkopikus erekkel kezdődik, ezek egyre nagyobb erekbe futnak bele. A nagyobb erek azonban végül a véráramba futnak, ide ürítik a szállított "cuccot", ami tovább hígul, majd a májba és vesébe távozik.

 

De mi is ez a "cucc"??

 

Baktériumok, más kórokozók, szövetek közti fehér vértestek. Áramlás közben ezek szűrőkön (nyirokcsomókon) haladnak át, amik (a feltolult) salakanyagoktól beduzzadhatnak - ezért érezhetsz nyirokcsomó-megnagyobbodást, ha lappang benned valami!

 

A nyirokkeringés "belazulhat"...

 

...például, ha nem mozogsz eleget, nem iszol eleget, túl sok méreganyag jut a szervezetedbe (kaja, cigi) és ez meg is látszik!

 

  • Plus kilók és / narancsbőr
  • Ödémásodás
  • Csúnya arcbőr
 
A Zárt Klubban mutatok 5 dolgot, ami TÉNYLEG segít ha ezekkel küzdesz (NINCS Köztük krém vagy más termék!!)

 

Meg fogsz lepődni, mert 1 bizonyos mozgás fajta (nem edzéstípus, hanem egy féle mozgás) nagyon - nagyon sokat segít a nyirokkeringésed gyorsításán, sőt újraindításán! 

Jelentkezz a Zárt Klubba (vagy lépj be, ha már tag vagy) és a FITNESZ szobában keresd az anyagot! 

 

 nyirok-rendszer-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5218023934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása