Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Fittség és igényesség - egybe cseng?! (Nyílt levél egy olvasói levélre) )

2015. június 21. - Blanka Hámori

Aki követi a blogot, tudja, hogy soha nem írtam bántó vagy megalázó mondatokat a kövér nőkről - sőt, hiszem hogy ők is csodaszép nők, akiken van némi felesleg. Stresszelni végképp nem akarok senkit, legfőképp nem arra inspirálni, hogy a családi programok helyett keményen eddzen, diétázzon, a csodás közös pillanatok helyett a kilóin stresszeljen. Ez egyértelmű!

Többször leírtam, hogy nem minden túlsúlyosnak kötelező lefogyni (ha neki ez kényelmes, elfogadható, nem aggódik az egészsége miatt és nyugodt lelkiismerettel mutatja ezt a példát a gyerekeinek - ám legyen. Ez is egy döntés). CSAKIS azokkal a nőkkel foglalkozom, akik már meghozták a döntést, hogy változni, fejlődni akarnak.

 

VISZONT az baromira zavar, ha egyesek szerint a fitness, a blogom, a munkám felesleges, sőt káros(!), mert "feleslegesen stresszeli a nőket". Ezúton is elnézést mindazoktól, akiket stresszeltem az elmúlt 2 évben a blogommal. Nem állt szándékomban. :P

Érdekesnek tartom viszont, hogy a levelet (melyben a kiemelt mondat található), férfi írta.

MILY ÉRDEKES!

Természetesen könnyebb a nőkön nyirbálni egy kis önbizalmat (Te legyél nyugodtan kövér - Te meg ott fejezd be a blog írást!) mint kicsit FELNŐNI az Igényes Nőhöz.

Igen, szerintem a fitt nő egyben igényes is, és itt most nem a 90-60-90 alkatra gondolok, hanem az egészségtudatos, mozgékony, szellemileg-testileg aktív és fejlődni vágyó nőre! Nem a fitnesz-modellekre, hanem a tudatos nőkre. 

A cikkeimmel nem szándékozom stresszelni a túlsúlyos nőket, hanem inspirálni, motiválni, hogy amennyiben célja fogyni, ez könnyebben menjen... Szomorú, de néha abban is szükségük van a megerősítésre, hogy van joguk fogyni = vagyis önmagukkal törődni... (Talán pont az ilyen hozzáállások miatt).

Viszont nagyon jó jelnek látom, hogy egyre gyakoribb a nők "igényesedése". (Mégha ez egyes férfiaknak zavaró is...) Remélem a folyamat folytatódik!

Számomra ez azt jelenti, hogy nem dolgozom hiába...

ÉS még néhány megjegyzés a levélre reagálva (a teljes levelet nem teszem ki, de a reakciókból kb látni, milyen témákat érintett) :

NEM szeretném, ha bármely anyuka is a hasa laposságával lenne elfoglalva egy strandon, ahol a gyerekekkel is el lehet, játszhat - sőt, pont ennek ellenkezőjéről igyekszem őket meggyőzni! 

NEM gondolom, hogy az anyukának a sok dolga miatt nem kell az edzéssel törődni - bizonyos kötelezettségek megosztása mellett, neki is juthat idő magára, nem? :)

NEM hiszem, hogy a család veszít az anyából, ha az sportol - sőt, inkább kap! Több energiát, jobb kedvet, csinosabb feleséget, magabiztosabb embert... 

Hámori Blanka
személyi edző

PS. Egyszer már reagáltam a blogban egy hasonló levélre, ahol kifejezetten a baba és fitness kapcsolat volt felvetve, olvasd el itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6216308370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gab Nce 2015.06.21. 20:14:11

Kedves Blanka! Nagyon korrekt, hogy válaszoltál a munkádat becsmérlő, meg nem értő levélre. De remélem tudod, valószínű az illető fel sem fogja, milyen ostobaságokat gondol, ami a baj hogy le is irta. De szólásszabadság van
süti beállítások módosítása