Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Az első 3 lépés kezdőknek

2014. december 03. - Blanka Hámori

Minden kezdő, újrakezdő, szülés után lévő anyuka átéli az "el kéne kezdeni mozogni"-érzést. 1.) A legelső lépés, hogy rászánjuk magunkat a Fitness-Women-Workout-Exercises-Lungesmozgásra. Vagyis elismerjük, hogy szükségünk van rá ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat / fogyjunk / alakuljunk / vitálisabbak legyünk. Ha elismertük, hogy a mozgás szükséges,  akkor még csak ott tartunk, hogy muszáj elkezdeni - de hogyan garantálhatjuk, hogy ki is tartunk majd?! 2.) Válasszunk olyan mogásformát, ami örömmel tölt el! Ez kulcsfontosságú! Hiába tűnik egyszerű és olcsó megoldásnak pl. a futás, ha se nem szórakoztat, se nem tölt fel... Biztos volt már olyan edzéstípus, ami tetszett (akár csak nagy vonalakban, pl. csapatjátékok, zenés mozgásforma stb.) - emlékezz vissza és igyekezz ezek közül választani! Ha pedig nem volt, akkor itt az ideje megtalálni Őt, a Te sportos. Én hiszem, hogy mindenkit alahol vár az Igazi : )  3.) Ha tehát rászántuk magunkat, hogy (újra) elkezdünk edzeni, akkor megtervezzük a folyamatot, hogy biztosan jó úton haladjunk. Legyenek reális elképzeléseid, a napirutinodat, az energiáidat és a céljaidat illetően! Pl. egy újszülött mellett a heti 3x30 perc bőven elég lesz az első 4 hétben. Ha viszont életmódot váltasz és fogyni szeretnél, akkor a heti 4x60-90 perc lesz ai ideális! Tervezd meg, mel napokon végzed az edzéseid!

Ezek a legelső lépések a kezdetekkor. Tehát elkezdtél edzeni. Mire figyelj a gyakorlatban?

Ruházat
Legyen kényelmes, a vékonytalpú tornacipőket felejtsük el! Ha szabadban edzünk hideg időben, még sapkát-sálat is húzzunk! A ruha legyen pamut, hogy az izzadságot beszívja! Hölgyek (főleg szoptatós anyukák) számára elengedhetetlen a jó melltartó!

Kipihentség
A megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a rendszeres, ritmusos, zavartalan alvás –  napi 7-8 órában! Lehetőleg ugyanabban az időben feküdjünk és keljünk, habár tudom, hogy kisbabás anyukáknál ez szinte kizárt…. Ők próbáljanak délután ledőlni kicsit!

10303747_529378963854449_4125559540211144551_n

Bemelegítés és nyújtás
Az edzés előtt kötelező a felkészülés, bemelegítés, mely tartalmaz keringésfokozást (pl. helyben futás), hajlításokat és forgatásokat, illetve nyújtást. Az edzés végén pedig kötelező a nyújtás-lazítás legalább 10 percben!

Fokozatosság
Kezdjük kis adagokkal, heti 2-3 alkalommal az edzést, mely szülés után ne legyen több félóránál! Hetente lehet eggyel több edzés, melyek 5-5 perccel legyenek hetente hosszabbak!      

Helyes végrehajtás
Kérjünk meg  szakembert, hogy mutassa meg a gyakorlatok helyes végrehajtását, a futás helyes technikáját! Ezt az edzőtermekben az ún. teremedzők ingyen megmutatják Neked!

Pulzusmérés
A pulzusmérés a szoptatós anyukáknál elengedhetetlen, hogy elkerüljük az anyatej savasodását! Erről a témáról hamarosan bővebben!

 

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

Kérdésed van? Személyreszabott segítségre vágysz? Kattints IDE! :)

ferdehas

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3916308284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása