Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Bioritmus és edzés

2014. január 25. - Blanka Hámori

Az emberek különböző időpontokban edzenek: van aki évek óta reggel 7-kor indul el futni vagy edzőterembe, másoknak délutánra esik az edzés. Erről elsősorban a napi rutinunk, munkaidőnk dönt - másodsorban pedig, hogy mi esik jól, mit szoktunk meg. Pedig a bioritmusunk szerint nagyon is meghatározott időszakokban jó keményen edzeni !

Egészen pontosan: 9.00 és 17.00 körül.

Egyes szakemberek szerint ezekben az időszakokban van toppon a szervezet, és képes a nagy teljesítményre. Az izmok már bőségesen bemelegedtek, a szervezet hasznosította a felvett oxigént, nem túl közel, és nem túl távol vagyunk egy nagyobb étkezéstől. Ekkor végezzük a kemény súlyzós edzést, aerobikot, dinamikus, izzasztó edzés típusokat!

Hajnali edzések...

Én éveken át reggel 6-kor már úton voltam az edzőterem felé, tehát állítom: meg lehet szokni a reggeli edzéseket! Azonban a bioritmusunknak ezekben az órákban a könnyed, gimnasztikus mozgásformák esnek jól. Ezek ráhangolnak a napi tevékenységre, fizikálisan és mentálisan. Ajánlott a jóga, vagy a könyedebb  aerob edzések, pl. kocogás, gyaloglás, úszás. Ha mégis erre az időpontra időzítjük a dinamikusabb edzéseket, ügyeljünk az alapos bemelegítésre!!!

Este van, este van...

Az edzőtermek mégis dugig vannak. Valószínűleg az emberek munkarendje miatt. Azonban jó tudni, hogy az este (7 után) végzett komoly edzések annyira "felpörgetnek", hogy ez az alvás rovására válhat! Válasszuk ilyenkor a lazítást (pl. egy relaxáló stretching óra formájában - ha már mindenképp mozogni akarunk).

Szép napot! : ) Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3816308116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása