Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mikor kezdhetünk edzeni szülés után?

2012. november 08. - Blanka Hámori

A bejegyzés friss és leendő anyukáknak szól!

Minden nő másképp reagál szülés után: egyesek hetekig, hónapokig küzdenek az új élet kihívásaival, lábadoznak, és a fontossági lista utolsó helyén áll az edzés – mások alig várják, hogy (újra) elkezdhessenek edzeni.

Én személy szerint pille-könnyűnek éreztem magam a pocak nélkül, és ez olyan jó érzéssel töltött el, hogy legszívesebben már másnap tornáztam volna. De vegyük nagyon komolyan a figyelmeztetést: ÓVATOSAN ÉS FOKOZATOSAN! Ha korábban is edzettünk, esetleg a terhesség alatt is, akkor a 6 héttől már elképzelhető, hogy készen állunk. Akik azonban nem mozogtak rendszeresen, várják meg a 3.-4. hónapot!

 

Íme, egy kis teszt, hogy lássuk: közeledik-e már az első edzés időpontja! :)

¨  A szülés komplikációmentes volt

¨  A babám már 6 hetes elmúlt

¨  Már nincs vérzésem

¨  Ez egyenes hasizom összenőtt

¨  Fizikailag jól érzem magam

¨  Az orvosom szerint készen állok a mozgásra

¨  Beszereztem egy jó melltartót

 

Ha mindegyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor itt az idő, hogy formába rázódj a szülés után! :) Kövesd a blogot, mert hamarosan konkrét gyakorlatsorokat, étrendeket, tanácsokat osztok meg Veled!

 

Fitneszanyu-tipp: Hallgass a megérzéseidre és légy türelmes! Elsősorban neked kell érezned, hogy készen állsz az új életmódra! Ha úgy érzed, hogy nem, nyugodtan várj vele még pár hetet, hónapot!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3716308844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása