Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mindennap 1 mozdulat a célért

2020. november 11. - Blanka Hámori

Pár éve bejárta a netet a videó, melyen egy fiatalember arca látható – 6 éven át minden egyes napját azzal kezdte, hogy lefotózta a saját arcát. Apró feladatnak tűnik, mégis az a véleményem, hogy a legtöbben egy hét után feladnánk. Mert elfelejtjük, mert majd kicsit később, mert nincs időm, mert majd holnaptól, mert minek…

Hogyan kapcsolódik ez a fitneszhez?!

 

 

Mert egy ilyen "mű" pont olyan, mint egy nagy fogyás vagy más változás. Pont úgy működik, mint  az edzéssel vagy a diétával. Ha azonban akkor és ott megcsináljuk, amit elterveztünk, akkor apró lépésekben haladunk a nagy Cél felé. Apró feladat napi egy fénykép az ébredés után, és apró feladat félretolni a KinderBuenót, nem szedni újra a tányérra. Mint ahogy nem olyan borzalmas a gyerek lefektetése után félórát tornázni, ahelyett, hogy a Facebookon lógnánk, vagy igénytelen programot bambulnánk a TV-ben.

 

Mégis miért nem nincs hozzá akaraterőnk?! Miért tűnik olyan hosszúnak a 6 év, ha egy ilyen apróságról van szó, miért nem szánunk félórát a saját testünkre naponta, mely szolgál minket a többi 23 és fél órában?!

 1. Mert egyszerűbb kihagyni. Mert egyszerűbb a monitor előtt mások kiírásait olvasgatni, mint átvenni a melegítőt, és elkezdeni guggolni… Nincs akaraterőnk elkezdeni, vagyis lusták vagyunk.

2. Mert félünk. Félünk, hogy ha ma meg is csináljuk az előírt feladatot, holnap nem lesz erőnk vagy kedvünk, és akkor a mai is hiába volt. Akkor már inkább hagyjuk az egészet.

MEGOLDÁS: Először is apró, megvalósítható célokat tűzzünk ki, melyeket tuti megcsinálunk. Másodszor is ne elmélkedj a holnapon, csak a ma éjfélig láss – étkezésben és edzésben is. (Ha pedig egyszer-egyszer kimarad az edzés, az is csak az aznapra vonatkozik, másnap megint teljesítheted az adagod!)

Így fejlődhet az akaraterőd, és szépen következetesen végigmehetsz az úton, ami a célodhoz vezet! Ha jó az edzésterved és nem szalmaláng-szerűen fogyózgatsz, az eredmény garantált!

 

stil--837jygbcjo-unsplash.jpg

 

Fitneszanyu-tipp: a napi fotózáshoz hasonlóan te is kitűzhetsz egy apró feladatot mindennapra, mely bebizonyítja számodra, hogy hosszú távon is képes vagy kitartani! Például moshatsz bal kézzel fogat, ihatsz egy teát, elolvashatsz egy cikket fordítva tartva az újságot. (A coachingban ezt "sématörésnek hívják). Amint megismered ezt az érzést, sikered lesz a formálódásban is! De persze kezdheted egyből az alakformálással is: 30 másodperc plank pl. minden  ébredés után :)))

 

Kövesd a blogot, mert 3 nap múlva arról írok, hogyan teheted igazán profivá az edzésedet!!  

Az oldalamon még több életmóddal kapcsolatos dolgot találsz!

Üdv, Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5316282204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása