Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

5 hiba, amiért eddig nem sikerült lefogynod

2017. november 03. - Blanka Hámori

Hányadszor határozod el, hogy most igazán le fogsz fogyni? Minél többször vallottál kudarcot, annál nehezebb újra bíznod magadban. Minden újabb elhatározásnál hangosabban kacag az a kis gúnyos hang a fejedben: miért pont most sikerülne?! Nézzük, mik a leggyengébb pontok általában, ha a fogyás újra meg újra kudarcot vall:

 

1. hiba: „Mindent vagy semmit
A „mindent vagy semmit”- hozzáállás nem helyes. Lelkesedve kezdted, fitness versenyzők diétájád töltöd le a netről és kezded követni, mindennap edzel... de az első kihagyott edzés után bűntudatot érzel, elkedvetlenedsz, és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Próbálj reális tartható programot kitűzni, ami fokozatos fejlődésre sarkall (lásd 3-as pont) és igyekezz az adott napra koncentrálni, függetlenül attól, hogy tegnap sikerült, vagy sem teljesítened a tervet!

2. hiba: a lustaságunk
Valljuk csak be, hogy akaratgyengeségünk a legfőbb oka a kudarcunknak. Azonban jó hír, hogy a jutalmazás technikájával ezen is lehet változtatni! Találd ki, milyen apró jutalmat kapsz, ha ma futsz félórát! Egy finom fehérje turmix? És hosszútávon? Például ha szép az edzésnaplód (értsd: rendesen edzel), mondjuk megkaphatsz egy rég áhított könyvet/ruhát/programot... Arra figyelj hogy a jutalom ne legyen túl távoli, különben nem fog motiválni!

3. hiba: irreális célok
Itt 2 dologra gondolok: magukra a célokra: tipikusan fogyásnál hiba ez, például 10 kiló fogyás/hónap. Kizárt, hogy sikerül, és garantált az elkedvetlenedés! Számolj fél-1 kilós fogyással hetente. Másrészt a feladatokban: nem kell másfél órás edzéseket kiírnod mindennapra, ha úgysem teljesíted. Mindig is az "apró lépések politikáját" hangsúlyoztam: tűzz ki olyan célt magad elé, melyet biztosan teljesíteni tudsz (pl. heti 3 mozgás vagy heti 5x a 30 perces edzésterv kezdőknek) – és azt feltétlen teljesítsd is!

4. hiba: időbeosztás Ha sosincs időd és energiád a mozgásra, akkor újra kell gondolnod az egész időbeosztásod - a rendszeres sportra ugyanis KELL hogy időd jusson! Ez nemcsak az alakodról szól: hanem az egészségedről, a példamutatásról, az én-idődről, a csontjaid és izomzatod állapotáról, a vérnyomásodról, a stressz-szintedről... Ha kell, kezdd el tesztelni, milyen ha hamarabb kelsz félórával / másképp osztasz be feladatokat / bizonyos dolgokat lepasszolsz / stb. Ez már nem edzéstervezés - hanem élettervezés és nagyon kemény feladat. Folyamatosan tanuljuk:)

5. hiba: a hozzáállás Ha rendre kudarcot vallasz, a hozzáállásodon is változtatni kell: próbálj pl. nem FOGYÓKÚRÁBAN (=szenvedésben) gondolkodni, hanem FITTEBB napokban. Gondolj másképp magadra: igyekezz TUDATOSABB lenni (és ne a "koplalós, duci lányt" lásd magad előtt). Az edzést sose nevezd KÍNZÁSNAK, inkább találj olyan mozgásformát ami elrepít a FLOW-ba!

 

Fitneszanyu-tipp: ha mindezt együtt szeretnéd rendbetenni, válaszd a Nagy Megújuló Programjaimat: 4-8 hét alatt átláthatod az étkezési alapszabályokat, kapsz néhány konkrét edzéstervet és megértheted a jutalmazás, az érzelmi evészet, a koncepciózus haladás lényegét! Itt éred el őket!

 

Ki vagyok én? 2008 óta aerobik és személyi edző, egy csodás kisfiú anyukája. A fitneszben a holisztikus (testet-lelket átfogó) hozzáállást képviselem. Nemcsak személyi edzéseket tartok, de akkor is segíthetek, ha távol élsz tőlem: komplex programokkal, e-bookkal, étrend kiegészítő és egyéb termékekkel. Keress bátran, ha kérdésed van: fitneszanyu@gmail.com, vagy iratkozz fel a hírlevelemre a honlapomon:

www.holisztikusfitnesz.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9116308524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása