Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mindenkinek kockás hasat?!

2015. november 16. - Blanka Hámori

Én a magam részéről borzalmasan csodálom azokat a fitness versenyzőket, akik rendszeresen színpadon állnak. És azokat az edzőket is, akik ezekre a versenyekre felkészítenek ill. ők maguk is versenyeznek.

De én edzőként általában természetes személyeket készítek fel a természetes életre. Vagyis egy olyan életformát próbálunk kialakítani, ami hosszútávon (vagyis egy életen át) tartható és élvezhető. Ami természetes és könnyed. De persze egészséges, és energiát ad, sok-sok plusz évet, örömet, fittséget.

Természetes személyeket természetes évekre. Vagyis olyan szabályokat és apró változtatásokat érdemes beiktatni, ami még vállalható, és fegyelmezetten kivitelezhető. Hiába töltjük le fitness modell versenyzők diétáját az internetről, nem fogjuk tudni végigcsinálni, mert fegyelmezettségben, testben, agyban stb. még nem tartunk ott, ahol ők.

Jessie Hilgenberg - female personal trainer - women fitness model

De talán nem is kell. Egy 3 gyerekes anyuka dobjon le néhány kilót, ne legyen elhízott (=beteg) hanem friss, üde, energikus. Az ő esetében ennyi a fitnesz. A 68 éves néni sétáljon nagyokat, nála megint mást jelent a fitnesz. Mert a fitnesz fittséget jelent. Vagyis testi-lelki energiát és jóllétet.

Nem kockás hasakat a színpadon!

Illetve nem csak. Persze, gondoljuk, az a fitnesz csúcsa. Az etalon. De ugye mikor elmész futni reggel, nem stresszelsz azon, hogy "úristen, az olimpián sokkal gyorsabban futnak, mint én, basszus!" és amikor kifested a szemed reggel, akkor sem gondolsz arra, hogy "jézusom, a velencei fesztiválon megválasztott sminkeshez képest semmi vagyok!!" :D Te ugye csak futsz egy jót és jobban érzed magad. És szebb sminkkel jobban érzed magad.

A fitnesz őrület ugyanez. Persze csinálhatsz kockás hasat magadnak, de mi van ha nem sikerül?! Ha csak egy elégedett és energikus anyuka vagy, aki jobban érzi magát, kevésbé stresszes és többet mosolyog? A mozgásnak köszönhetően, a kiegyensúlyozott kajálásnak köszönhetően... Nyilván a fitnesz modellek motiválóak, használjuk ezt ki! És akár tűzzük ki célul, hiszen "célozd meg a hholdat, és legrosszabb esetben is egy csillagon landolsz".... De ez esetben ne feledjük, hogy a színpadon sportolók állnak, versenyzők, akik mögött brutális felkészülés áll. Vállalod azt is?! Beilleszthető egyáltalán az életedbe?

paige-hathaway

Szerintem találjuk meg a saját fitnesz-céljainkat. Természetesen senkit nem tántorítok el a fitnesz karriertől vagy a maximalizmustól. Csupán a fitnesszel kapcsolatos stresszek néha többet ártanak, mint maga az antifitnesz magatartás...

Szép napot jó edzést nektek :) Blanka

Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9416308448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása