Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Holisztikus fitnesz

2015. augusztus 07. - Blanka Hámori

A mai bejegyzésem nagyon fontos, és nyugodtan vegyétek vallomásnak is. Vallomásnak a hivatástudatomról, és önmagamról. .

Azt vallom, hogy a fitnesz sokkal többről szól, mint a kockahas, a kiszámolt kalóriák, vagy a barna testek a színpadon. Számomra a fitnesz egy kerek egész valami, egy nézőpont, egy hozzáállás, egy folyamatos fejlődés. A fitness & wellness valójában annyit tesz: fittség & jól-lét. Az én meglátásom, hogy e kettő dolog alapvető jogunk (még akkor is, ha így első hallásra a luxus szolgáltatásokat juttatja eszünkbe.)

zenyoga

Vannak edzők, akik a fitnessben versenysportot látnak (ők versenyeznek és versenyre készítenek fel), vannak edzők, akik a gyógyítás felé mozdultak el (ők pl. gyógytornát és masszázst tekintik kiegészítésnek), mások a lélek bugyrait kutatják (ők a gyönyörű tartású jógások, BodyArtosok...)

Én a fitneszben azt élvezem, hogy a személyiségünk fejlesztésének egy csodálatos eszköze. Még jobb talán úgy fogalmazni: a szemléletfejlesztés csodás eszköze. Mert a személyiségünk ilyen vagy olyan, vannak fantasztikus vonásaink és fejlesztésre váró vonásaink. De a fitnesz nem erről szól: a fitnesz egy új nézőpontot ad. Új távlatokat nyit.

A rendszeressé tett mozgás megtanítja, hogy a szokásainkat bizony formálni tudjuk

Az edzésterhelés növelése megmutatja, hogy a hatásaim kitolhatók és a korlát csak egy illúzió.

Az étrendem szabályozása a fegyelmezettségre hívja fel a figyelmet.

Egy magányos futás megmutatja, hogy milyen különleges és felszabadító érzés Önmagammal időt tölteni.

A kontrollált légzéssel kontroll alatt tartom a testem, később a gondolataim, és tudatosul: én vagyok a főnök, ha az életemről van szó.

Az egyes edzésciklusok a Kezdés örömét tartogatják.

Egy új sport kipróbálása a próbálkozás alázatosságát.

A csoportos edzés arra kényszerít: nyissak, bízzak. 

A koncentrált gyakorlatokkal fókuszálni tanulok.

A kisebb sikerek pedig a nagyobb sikerek felé vezetnek.

A fitnesszel kreatívabb leszek, alkalmazkodom, újra és újra kifulladok és felállok, rájövök, hogy mennyi eszköz áll a rendelkezésemre, ha nyitott szemmel járok, és egy idő után ismerős közeget jelent: ez pedig biztonságérzettel jár.

stretching

Én holisztikusan nézem a fitneszt (is). Próbálom rendszerként kezelni. Láttam anyukákat, akik vadító nők lettek 3 gyerekkel, csak mert elkezdték újra becsülni magukat. Láttam túlsúlyos kamaszt, aki már magabiztos, extrovertált felnőttként kezdett felnőtt-életet. Láttam magányos nőt, aki párt talált, és boldogtalan párkapcsolatban élőt, aki elég erőt gyűjtött hogy kilépjen a hínaras mocsárból.

A fitnesz egy új irányt ad: azt tudatosítja, hogy FEJLŐDŐKÉPESEK vagyunk. Hogy változhatunk. Ez sokaknak ijesztő. Van aki nemet mond rá. (Az az Újra mond nemet.)

"A XXI. századi nő titkos csoda fegyvere az Önmagával való elégedettség." Mi lehetne jobb eszköz ezt elérni, mint egy kis fitnesz?! ;)

Jó edzést mindenkinek :)

Blanka

fantasy

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8116308408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása