Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Az "alma-típus" edzése

2020. július 21. - Blanka Hámori

Az almatípusú (tehát inkább felsőtestre raktározó) lányok-fiúk leggyakrabban elkövetett hibája, hogy sok-sok hasizom gyakorlattal próbálják leadni a derék táji felesleget. Nos, ez az, amitől NEM lesz laposabb a hasfalunk :) Lássuk hát mire kell figyelned az alakformálás-projektedben, ha Te is almatípus vagy, vagyis derék, has, mell környékére raktározol. Ezekkel a tippekkel egy arányos, esztétikus testet tudsz magadnak formálni, ha épp arra vágysz :)

  1.  A fogyás komplex folyamat - Fogadd el, hogy nincsen olyan, hogy csak hasazol és onnan égetsz zsírt. A hasizmod ugyan erősödik, de a lokális zsírégetést nem fogod (így) elérni. A zsírvesztést teljes testes edzésekkel és diétával tudod beindítani, és türelmesen ki kell tartani, míg a legkritikusabb tájakon is látszani kezd a változás. (Megjegyzés: a hasad már most is kockás - a hasizom szerkezetéből adódóan mindenkinek kockás a hasa! Csak épp eltakarja a zsírréteg és ennek ledolgozására kell koncentrálnod edzéssel, diétával.)

Képtalálat a következőre: „fit curvy”

2. Zsírok kívül és belül - Fontos tudni, hogy a has tájékán nem csak a bőr alá, de a szervek közé is rakódik le zsír. Ezek az úgynevezett zsigeri zsírok, és sajnos az alma típusú fiúk és lányok nagyobb hajlammal rendelkeznek erre a típusú raktározásra. A hasüregi zsírok kipucolására sincs kiejezett gyakorlat, ezt 100%-ban diétával tudod megoldani.

3. Popsi láb formálása - Ne csak a has és derék (esetleg mell) zsírtalanítására koncentrálj, hanem arra is, hogy a popsi és combok is formásodjanak! Szóval teljes testes edzésekben gondolkozz: erősítsd  az alsó végtagot is, de a vállat és karokat is hozd tónusba! Ha a popsi és váll kerekedik, a derék optikailag is karcsúbbnak tűnik.

4. Lokális zsírégetés - kicsit ellentmondok az első pontnak, mert most azt állítom: van helyi zsírégetés. De nem gyakorlatokkal, hanem  a HŐ erejét kihasználva. Mélyre ható hővel - példul rádió frekvenciás kezeléssel - ugyanis elérhető a zsírsejtek  szerkezetének megváltoztatása. Erről itt írok bővebben.

5. Mellből fogyás?! - Főleg a csajokat érinti, hogy mell környékéről szeretnének fogyni. Ez semmi speciális tudást nem igényel: ugyanúgy mint a hasnál itt is igaz, hogy ha zsírból szeretnénk fogyni, diétával és edzéssel ezt megtehetjük, de az edzések tartalmazhatnak (sőt, tartalmazzanak is!) mellgyakorlatokat, hisz az izomzat fejlesztésével a zsírégetés meggyorsul. (De helyi zsírégetőként nem funkcionál az adott izomra végzett gyakorlat!)

Képtalálat a következőre: „fit curvy”

 

Szeretém felhívni a figyelmeteket, kedves Alma-típusú lányok, hogy habár a csapból is a lapos-has-kerek-fenék típusú nőiedeál folyik (a múltkor én is írtam egy posztot a homokóra-alak kialakításáról), azért nem kell beleőrülni a másféle-test kialakításának vágyába. Az alkatunk (csontozat, arányok, raktározás helye...) genetikailag valamelyest hozott, és a legnagyobb szívességet akkor tesszük a testünknek, ha szeretettel fordulunk felé. Némi mértékletességgel és mozgással egy alma típusú lány nagyon is csinos és fitt tud lenni, anélkül hogy homokóra vagy fitness modell vagy atletikus alakot célozna meg - nem véletlenül osztottam meg erre példákat képekben :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr4816308836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása