Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Kondi + kardió - vagy fordítva?!

2015. május 16. - Blanka Hámori

Nőknél gyakran látni, hogy 1 óra futás vagy más kardió után még felvonulnak a konditerem sarkába kicsit hasazni vagy lábat emelgetni. Vagyis a kardió + kis erősít(get)és képletet alkalmazva akarnak fogyni.

Az igazán jó képlet azonban a következő:

KONDI (45-60 perc) + KARDIÓ (20-30 perc)

Fitness-PROTEİN-VALUE

Az  erősítést hozzuk előre. Miért? Biztos te is hallottad már, hogy a szervezet fél óra elteltével kezd zsírból égetni. Addig ugyanis szénhidrát raktárakból nyerünk energiát! A cukor a magas intenzitású súlyzós edzésnél tökéletes energia forrás - és ezután jöhet a 20-30 perc közepes intenzitású kardió rész. VIGYÁZAT! A kardió rész, ha fogyás a cél, legyen aerob mozgás! Vagyis olyan tempó és intenzitás, melyet hosszútávon tudsz tartani, és ugyan fáradtságot okoz, de nem fullaszt ki. Például lehet gyaloglás emelkedőn vagy taposás közepes ellenálláson 20-30 percig, ahelyett hogy 10 percig futsz, mint az állat, majd összeesel. Ekkor már egyébként a szervezet zsírraktárakból éget.

------------------------------------------------------------

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr4916308350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása