Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Légy jobb, mint tegnap!

2015. január 15. - Blanka Hámori

LÉGY JOBB, MINT TEGNAP. Ez a kép 2008 óta a falamon van,pedig azóta 3x is költöztem  Miért van hihetetlen erő ebben a mondatban?!

Mert a legtöbben ugyanazt az egyetlen hibát követik el újra és újra: elkezdik lelkesen az edzésprogramot,de ahogy kihagynak egy edzésnapot, elmegy a kedvük és
kijelentik, hogy kudarcot vallottak,vége. Vagyis a mindent-vagy-semmit-elv alapján kezelik az edzés. Így jön létre a sokunk által ismert örökös körforgás: elkezdjük lelkesen, majd az első kimaradt (vagy kevésbé intenzíven végrehajtott) edzéssel lelkiismeret furdalásunk lesz, elkezdjük mondogatni, hogy nekünk ez úgysem megy, és ezzel vége is az ígéretes programnak. Esetleg később újrakezdjük, de minél többedszerre kezdünk neki, annál inkább kudarcra vagyunk ítélve, hiszen "már a múltkor sem sikerült..."

Ha viszont a fenti mondat lesz a mantrád, nem a tegnapra koncentrálsz és arra, hogy hányadszor edzel a héten, hanem a MÁRA fókuszálsz: hogy ma hozd ki magadból a maxot! Ígérd meg, hogy mától elfelejted a mindent-vagy-semmit elvet és CSAKIS A MAI EDZÉSEDRE FIGYELSZ! Csináld mindennap úgy végig, mintha tudnád, hogy a héten már nincs több lehetőséged edzeni, tehát ma kell formálnod a tested! Ezzel a módszerrel elkerülheted, hogy eltérítsék a gondolataidat a "tegnap-mennyit-edzettem" vagy "majd-holnaptól..." jellegű közhelyek! Ez segít hosszútávon végigcsinálni a programot. Szép napot! üdv, Blanka

 

A motiváció már megvan, de az edzésterved szedett-vedett, konkrét étrended meg... nincs is?! Ezt a részét csak bízd ránk! :) FIGYELEM! Csak kellő motivációval rendelkezőknek, hogy a mi időnk se menjen kárba! Kattints IDE MOST! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2816308294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása