Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Zsuzsi lapos, szexi hasa - 7 hónappal a műtét után!

2014. november 07. - Blanka Hámori

Több, mint fél év telt el azóta, hogy Zsuzsink átesett a hasműtéten... Számtalan levél érkezik a blogba a témával kapcsolatban, ami azt jelzi számunkra, hogy jó, hogy foglalkozunk a témával, hiszen rengeteg anyukát érint a kérdés: "Mi lesz a hasammal a szülés után?!" Zsuzsi most újra beszámol nekünk és egy ragyogó képpel illusztrálja: megérte!! :) Olvassátok szeretettel:

Kedves Olvasók!

7 hónap telt el a műtétem óta és a blogot ezzel kapcsolatban rengetegen olvastátok. Sokan elborzadtatok a képektől, amit nem csodálok, de nem elrettentésnek szántam, hanem ténynek, amivel szembe kell(ett) néznem… Milyen volt és milyen lett?

Nos, először is lássuk a korábbi képeket:

 

mutetelsohet_tizenkethet_osszehasonlito-600x158.png BAL: a műtét után közvetlenül – JOBB: 2,5 hónap elteltével


Mutetutan_mutetelott1-600x235.png BAL: 2,5 hónappal a műtét után– JOBB: ILYEN VOLT! a korábbi előredudorodó has, szétnyílt egyenes hasizom és köldöksérv…


 

És íme a várva várt kép, a jelenlegei állapot:

10729063_1485748751702697_1827282573_n-600x336.jpg Jelenleg: 7 hónappal a műtét után


 

Nagyon sok levelet kapok azóta is (amit külön köszönök!) és igérgetem egy ideje, hogy helyzetjelentek.. továbbá szeretném a főbb kérdéseiteket összeszedni, leginkább azoknak, akik még nem tettétek fel, hátha ez is segít a témában kicsit jobban eligazodni.

Köszönöm, jól vagyok… heti 6 órát edzek most már intenzíven, mert van hozzá kedvem, erőm, a legnagyobb gondot már csak a szabadidő okozza… spin racing, TRX, alakformálás, futás. A hasizmom még gyengébb, mint volt, de már nem azért nem tudok megcsinálni egy gyakorlatot, mert annyira fáááj, hanem mert annyira gyenge még : ) ez pedig úgyis fejben dől el : )

A műtét után 4 héttel már edzettem, de általában 8 hét után javasolt elkezdeni a mozgást (ám ha valaki bírja, akkor nem kell annyit várni). A hasizom gyakorlatokat csak később tudtam elkezdeni, az még fájt.. nem esett jól…

Milyen maradandó problémák adódtak a műtétből? Egy heg… ketté vagyok vágva… hazudnék, ha azt mondanám hogy szép látvány… örökre ott marad, örökre látszani fog, meg kell barátkozni ezzel is.. pont úgy, mint azzal, ha valaki túl magas, túl alacsony, túl kicsi a melle.. Ráadásul a stria egy jó részét nem lehetett eltűntetni, nem volt annyi „ép” bőröm, ami így átrendezve elég bénán néz ki… :) Miért jobb mégis? Mert ruhában végre nem gratulál senki a nem létező következő terhességemhez… mert visszakaptam az alakomat.. mert újra lapos a hasam… mert nem kell azon aggódnom hogy a sérv valami galibát okoz.. mert újra tudok edzeni és biztosan nem káros a hasamnak a hasizom gyakorlat.. (szétnyílt hasizomnál a dinamikus hasizom gyakorlatok végzése egyáltalán nem ajánlott, mert ebben az esetben az izom bár vastagodik, de ezzel csak még jobban előre domborodik (és nem összezáródik… pilatesjellegű hasizom gyakorlatokkal, statikus tartásokkal, plank-al lehet próbálkozni, hátha még helyrehozható műtét nélkül.).

 

Mivel rengeteg levél, kérdés érkezik a témával kapcsolatban, úgy döntöttem ezeket a blogon keresztül is megválaszolom, hogy még több anyukához jussanak el a tapasztalataim! Ezt a GYIK listát találod Ezek közül a legfontosabb, legizgalmasabb kérdés: "Ha még egyszer döntened kéne, vállalnád-e a műtétet?" A válasz: Igen! Határozottan igen! :) További kérdéseiteket a témában a zsuzsanna.rezneki@gmail.com címre küldhetitek.

 

A Fitneszanyu Blog nevében köszönjük Zsuzsinak a részletes beszámolókat, és hogy Olvasóinkat tanácsokkal, hiteles válaszokkal látja el a témában! Ajándékként felajánlunk neki 3 alkalom elektrokozmetikai testkezelést kis belvárosi alakformáló szalonunkban, hogy a megnyúlt bőr feszesítésével és striák halványításával még tökéletesebb legyen az eredmény! : )

1385417_412552185537128_1308758654_n

 

 

Kérdésed van az edzésekkel / diétával kapcsolatban? Személyreszabott segítségre vágysz? Kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr216308272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása