Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

13. modul - Nagy Megújuló Tanfolyam

2014. március 30. - Blanka Hámori

márc. 31- ápr. 6.

TÁPLÁLKOZÁS

Ez az utolsó előtti modul, ezért először átismételjük az eddig tanultakat, és kérlek, hogy a héten NAGYON tudatosan figyelj ezekre a szabályokra!
1.nincsenek null-kalóriák
2.megfelelő mennyiségű kalóriát viszek be naponta
3.megfelelő mennyiségű folyadékot viszek be naponta
4.naponta megtervezem az étrendem, előre gondoskodom az adagokról
5.újfajta köreteket készítek
6.bizonyos időszakonként böjtnapot tartok (akár hetente!)
7.megválogatom a gabonaféléket
8.sok zöldség-gyümölcs
9.alacsony zsírtartalmú tejtermékeket veszek
10.sok hús (alacsony zsírtartalmú), tojás, hal
11.csökkentem a zsiradékokat
12.új konyhatechnikákat alkalmazok
ÚJ! Határozd el, hogy új, fitt recepteket keresel a neten!
EDZÉS
Ezen a héten emelj a terhelésen! Lehetőleg ezúttal a súlyokon! (olyan súlyt válassz mellyel 10-15 ismétlést, nem többet tudsz végrehajtani!) Ha nincs lehetősége újabb súlyzókhoz jutni, keress újabb gyakorlatokat, elsősorban saját testsúlyos gyakorlatokat!
Ezenkívül mostantól önállóan iktass be a tervedbe újabb és újabb gyakorlatokat (csakúgy mint múltkor az e-mailes játékunkkal, csakhogy ezúttal az edzőteremben / interneten / aerobik órán stb less el újabb és újabb gyakorlatokat! Ügyelj a helyes végrehajtásra!)
LÉLEK-NAP
A MEDITÁCIÓ NAPJA
•Biztosan te is érzed legbelül, hogy a megújulás iránti vágyad túlmutat azon, hogy lefogyj, vagy szebbé formáld a tested. Biztosan te is tudod, hogy az önmagunkkal és az életünkkel való elégedettség jóval túlmutat azon, hogy büszkén nézel-e a tükörbe. A belső összhang és egyensúly eléréséhez az egyik legjobb út, ha néha elcsendesedsz, és kizárod a külvilágot. Ehhez, a mai lélek-napot kihasználva, egy nagyon egyszerű, de hatékony meditációs gyakorlatot ajánlok. Nem kérlek rá, hogy „mától mindennap 20 percet meditálj” – mert tudom, hogy az ilyen típusú szabályok sokakat idegesítenek, hiszen eleve arra kezdenek koncentrálni, hogy vajon teljesíteni tudják-e majd. Ezért csak arra kérlek, hogy a mai napon próbáld ki ezt a módszert, és ha jól esik, ismételd meg máskor is.
•A meditáció szó hallatán nem kell arra gondolnod, hogy lótuszülésben kell némán ülnöd egy elhagyatott helyen, a dolog ennél sokkal egyszerűbb…
•Ülj le egy székre, és hunyd be a szemed. Lélegezz mélyen, egyenletesen, és fentről lefelé lazítsd el magad, minden kis izmod: az arc, a nyak izmait, a vállakat, a karokat, a mellkast, a hasat és a hátat, a combokat, a lábszárat és a lábfejet. Nagyon fontos, hogy kényelmesen ülj. Ha úgy érzed a tested könnyű lett, kezdj a légzésedre koncentrálni. Érezd, ahogy az orrodon beáramlik a hideg levegő, majd ahogy kiáramlik a meleg levegő. Csak erre koncentrálj 20 ki és belégzésen keresztül. Most képzeld magad elé az érzelmeidet, a jókat és rosszakt egyaránt. Sokan vízként képzelik el az érzelmeket: zavaros folyóként, vagy sötét tengerként – bárhogyan is nézzen ki, próbáld lecsillapítani őket, váljon tisztává, csillogóvá a víztömeg. Ha ez sikerült, az elmédet csendesítsd le: a mindennapi gondolatokat, gondokat, melyek néha már az őrületbe kergetnek folyamatos zakatolásukkal. Most is az egyenletes légzés, és a vizualizáció segíthet. Közismert módja ennek az elcsendesedésnek még az egy szóra vagy hangra való koncentrálás (OMMM…), vagy hogy gondolatban kisepregesd a bensőd, hogy csak a csend és tisztaság maradjon meg benned.
•A dolgod mostantól csak annyi, hogy befelé figyelj, és hallgass a megérzéseidre. Elképzelhető, hogy zavaros képek, vagy gondolatok jelennek meg előtted. Ilyenkor nincs más teendőd, mint hogy átérzed, mit akarnak üzenni. Nincsenek szabályok arra, hogy mi minek a jelképe. Csupán te vagy, és a kíváncsiságod – rá kell hangolódnod önmagadra. Időzz el ebben a meghitt nyugalomban, és ha úgy érzed elég volt, számolj 1-5-ig, nyisd ki a szemed, és folytad a napod azzal a tudattal, hogy megint picit közelebb kerültél önmagadhoz.
HÁZIFELADAT
A héten tehát ezekre kell figyelned:
ismétlés
új receptek kutatása
2 kardió edzés
2 kondi: emelt terhelés, új gyakorlatok
lélek-nap
Miben segíthet egy személyi edző 13. héten?
•mintaétrend összeállítása, étkezési napló ellenőrzése
•új gyakorlatok beillesztésének szabályai, szempontok
•új gyakorlatok ismertetése izomcsoportok szerint
•korábbi edzések személyre igazítása, új gyakorlatok és módszerek bevezetése
A személyre szabott segítség 100% biztonsággal vezet el a célodig!
Hívj bátran! 0620 235 9758
Hámori Blanka
személyi edző
életmód tanácsadó
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr416308192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása