Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

9. modul - Nagy Megújuló Tanfolyam

2014. március 02. - Blanka Hámori

márc. 3-9.

TÁPLÁLKOZÁS

A héten egy nagyon fontos témát taglalunk: a fehérjéket. Az edzés szempontjából elengedhetetlen megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasztanunk, hiszen az izmok csak így épülhetnek. Elsődleges fehérje-forrásaink a húsok, halak, tojás.
HÚSOK, HALAK, TOJÁS
A húsok tekintetében arra kell figyelnünk, hogy a soványhúsokat preferáljuk. A zsíros húsokkal rengeteg felesleges zsírt vihetünk be: nemcsak a látható, zsíros részekkel, de a szövetek közti, rejtett zsírréteggel is! A felvágottakból a minőségit, adalékanyagok nélkül, válasszuk. Halakból bármennyit fogyaszthatunk, csupán a zsírosfajtákat kerüljük. A tojást elsősorban főtt tojásként fogyasszuk.
NEM AJÁNLOTT:
Zsíros húsok (karaj, tarja)szalonna félék, kolbászok, disznósajt, szalámi félék, májkrémek, párizsik (nemcsak a zsírtartalom, hanem a hozzáadott egyéb mesterséges adalék anyagok miatt sem)
Zsíros halak (angolna, olajos hering, szardínia)
Rántotta, tükörtojás, majonéz.
AJÁNLOTT:
Sovány húsok: szárnyasok: csirke, pulyka (mell), zsírszegényebb húsrészek pl. sertéscomb. A látható zsiradékot távolítsuk el pl. a szárnyasok bőrét! Sovány jó minőségű felvágottak, sonkák
Tengeri halak
Főtt tojás. (sárgája csak ideális koleszterin esetén)
 
EDZÉS
Emelünk az adagokon!
A szuper-szettes edzésben ezentúl 4 párokat csinálj.
A köredzésedben mostantól igyekezz 5 kört csinálni.
Igyekezz, hogy ne legyen az edzés sokkal hosszabb, mint eddig! Valószínűleg eddig folyamatosan csökkent az edzésidőd, hiszen javult a technikád, az kondíciód, így gyorsabban tudtál dolgozni. A plusz körök tehát nem növelik meg vészesen az edzés időt!
A kardió edzések maradhatnak az eddigiek, ha kevésnek érzed, természetesen iktathatsz be újabb szakaszokat.
 
 LÉLEK-NAP
A KÖSZÖNET NAPJA
Közeledünk a Tanfolyam végéhez. Ha eddig nem volt időd mindent pontosan végrehajtani, akkor se legyen kudarc élményed, és ne hagyd abba csak a „mindent, vagy semmit” elv alapján. Azt tanácsolom, nézd azt, amit már sikerült megcsinálnod, és ne arra koncentrálj, ami nem ment. Mondj köszönetet önmagadnak (pláne ha eddig mindennap teljesítetted a feladatot!), amiért belevágtál a Megújuló Programba és esélyt adtál magadnak a változásra! Mondj köszönetet mindazoknak, aki támogatnak téged ebben, mert vigyáznak a kicsire, míg elmész edzeni, vagy mert bátorítanak – vagy épp csak nem veszik el a kedved! Ha éppenséggel van olyan, aki ezzel próbálkozni, neki azért jár a köszönet, hogy motivál, és hergel! Ha a hála szemüvegén keresztül nézel a világba, biztosan rengeteg olyan dolgot találsz, amiért már most, itt, köszönetet mondhatsz! Nemcsak a Program keretein belül kell gondolkodnod.
•Ma este ülj le egy darab papírral, és írj fel minden jót, ami ma veled történt! Épp jött a villamos munkába menet? Valaki megdicsérte a hajad? Kedves volt az eladó? Gördülékenyen ment a gyerekek lefektetése? És mi volt tegnap? Jól érezted magad edzés közben vagy után? És tegnap előtt? Mid van, ami jó kedvre hangolhat? A telefonodon egy jó zene? Egy jó könyved estére? Egy szép házad? Egy szerető férjed? Vidám kolléganők? Milyen emlék vagy jövőbeli esemény hangol jó kedvre? A legutóbbi vendégség, ami különösen jól sült el? A Nagy Megújuló Program vége, egy hónap múlva, amikor elárasztanak majd a bókok, és dicséretek?
HÁZI FELADAT
A héten tehát ezekre kell figyelned:
húsok, halak, tojás az étrendben
2 kardió edzés
2 kondi edzés: +1 kör!
lélek-nap
Miben segíthet egy személyi edző 9. héten?
•még több tudnivaló a fehérje—forrásokról
•napi szükséges fehérje bevitel kiszámítása
•mindent a fehérje-készítményekről
•fehérje bevitel az izomépítéshez (tömegnövelés)
•korábbi edzések személyre igazítása
•új gyakorlatok bevezetése
A személyre szabott segítség 100% biztonsággal vezet el a célodig!
Hívj bátran! 0620 235 9758
Hámori Blanka
személyi edző
életmód tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr3616308174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása