Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Régi korok edzőgépei

2022. március 31. - Blanka Hámori

Imádom a fitnesz, az alakformálás történelmét, mert nemcsak vicces és érdekes, de nagyon izgalmas látni, hogyan fejlődött az emberi testről alkotott tudásunk és a testideál az évtizedek alatt. Amíg dédnagyanyáink-nagyanyáink mindössze a bőrrel és zsírral akartak valamit kezdeni (mechanikusan - tehát masszázzsal elsősorban, nem mint biokémiai folyamattal), addig anyáink már a mozgásban hittek, de kis "torna" jelleggel meg sétával, max futással... 

Ma már tudjuk, hogy a nagy súlyok és keményebb edzés sem árthat a nőknek, sőt, ez adja az igazán szép alakot, erről a Zárt Klubban olvashatsz és tapasztalhatsz bővebben! 

 

És most nézzük meg szakmailag ezeket a történelmi próbálkozásokat!

 

Masszázs gépek és rugók a háj ellen

 

A Slendo masszírozó gép (1940) egy rugókból álló ketrec / szék volt, ami a zsírt próbálta "lemasszírozni" a kritikus zónákról: csípőről, lábról... Ugyanígy a masszázs funkciót töltötte a masszírozó rücskös hordó illetve később a rezgő szalag. 

 

FACT: a masszázs, a zsírsejtek megtörése jó alapja lehet a fogyásnak (lásd mai zsírtörés, anticellulit masszázs, rádiófrekvenciás gépek, hő kezelések). Azonban sok-sok folyadék nélkül és mozgás nélkül nem távozik a méreganyag a szervezetből!! És izmot (tehát szép alakot) végképp nem eredményez. 

 

277663661_2082805581893181_6458703080643181289_n.jpg

kepkivagas17.PNG

kepkivagas8.PNG

 

Még több nagyon vicces, edzői kommentekkel: mi miért volt vagy sem jó ötlet nagyanyáink és anyáink alakformálásában??

 

>>> CIKK

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2317793771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása