Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

8 étkezési hiba, amit leggyakrabban elkövetünk

2017. november 12. - Blanka Hámori

Személyi edzők szedték össze, hogy mik azok a leggyakoribb (és legegyértelműbb) hibák, amik egészségünk és álomalakunk útjába állnak:

  1. TÚLZOTT KALÓRIA BEVITEL

Nem meglepő, ez van az első helyen :) Először is ott az unalom-, ill. bánat-evés (és minden egyéb érzelmi evés) az ízekhez való kötődés, a rossz rögzülések (Gyerekkorból: "mindent meg kell enni!") és persze az alváshiány vagy tápanyag hiány, amikor a szervezetünk nem kalóriát kíván, mégis azt adjuk neki.

FB_20140924_08_53_15_Saved_Picture

2. TÚL KEVÉS KALÓRIA

A koplalás hibája egyrészről, hogy raktározó üzemmódra kapcsol a szervezetünk, másrészt viszont azért is veszélyes, mert ha a testünk elkezd fehérjét bontani (=izmot sorvasztani), azzal a későbbi zsírégető funkciók is lelassulnak.

3. RANDOM KÚRÁK

Akármilyen jónak tűnik is egy diéta, az ideig-óráig alkalmazott és sűrűn váltogatott kúrák felborítják a szervezet egyensúlyát,és a működéseket hosszú ideig, sok kísérletezéssel tudjuk csak visszaállítani. A cél az legyen, hogy egy életen át tartható, jól alkalmazható étkezési szokást állítsunk be magunknak!

4. NINCS HELYES ELOSZTÁS

Hiába is eszünk annyi kalóriát, amennyi elő van írva és hiába is eszünk jó minőségű tápanyagokat, ha a napi elosztás helytelen - pl. csak este eszünk, egész nap éhezünk. A helyes napi elosztás: 20-10-40-20-10%

Hogy ez mit jelent pontosan és mi a maradék 4 nagyon gyakori étkezési hiba, azt tudd meg

a teljes cikkből!

 

Ki vagyok én? 2008 óta aerobik és személyi edző, egy csodás kisfiú anyukája. A fitneszben a holisztikus (testet-lelket átfogó) hozzáállást képviselem. Nemcsak személyi edzéseket tartok, de akkor is segíthetek, ha távol élsz tőlem: komplex programokkal, e-bookkal, étrend kiegészítő és egyéb termékekkel. Keress bátran, ha kérdésed van: fitneszanyu@gmail.com, vagy iratkozz fel a hírlevelemre a honlapomon:

www.holisztikusfitnesz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7216308536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása