Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Edzéstervet e-mailben? NEM!

2015. június 08. - Blanka Hámori

Rengetegen kérnek e-mailben edzéstervet, megadva egy-két infót arról, hogy most hány kilónál, milyen fajta edzésnél "tartanak". Ilyenkor mindig azt tudom válaszolni: E-MAILBEN NEM ÁLL MÓDOMBAN EDZÉSTERVET KÜLDENI.

Ennek különböző okai vannak:

1. A súlyod-magasságod enyhén szólva is kevés infó ahhoz, hogy meghatározzuk, mennyi fogyásra/hízásra van szükséged. Nagyjából be lehet lőni (BMI alapján), hogy mire lehet szükséged - de arról például fogalmam sincs, hogy ebből mennyi az izom, mennyit bírsz futni, milyen a kondíciód...

2. Lehet, hogy írsz egy edzéstípust, amit rendszeresen végzel, azonban például a "futni szoktam" jelenthet napi 1 óra futást, vagy heti 1 kocogást megállásokkal, és ugyanígy bármely  edzéstípusról is van szó: rengeteg variáció létezik, ahogyan ezt űzöd. Az első személyi edzésen pont ezért van a konzultáció után fittségi tesztelés, mely objektív képet ad arról, hogy mennyire vagy terhelhető.

3. Van, aki pontosan leírja az edzéstervét, étrendjét, napirendjét, érzéseit, hátterét. Én nagyon örülök ennek a bizalomnak, csak sajnos (és tényleg sajnálom) sokszor nincs időm minderre reagálni, így a válaszom kétértelmű, "neszesemmi-fogdmegjól" lehet - amivel nem jutsz előrébb.

4. A személyreszabott edzésterv lényege pont az, hogy a fentieket (kondíciód, életszituációd, céljaid, paramétereid stb) SZEMÉLYESEN konzultáljuk meg és állítjuk be a terhelésed. Azontúl a gyakorlatokat többször is végigvesszük, hogy helyesen, megfelelő tempóban súllyal, stb. hajtsd végre.

5. És persze a hozzáállás. A hozzáállás sok mindent elárul: felemeled-e a feneked és megteszed az ELSŐ lépést, hogy elgyere személyesen? A pályám kezdetén sokakhoz kijártam házhoz, ajánlottam fel ingyen személyi edzést, hogy gyakoroljak. Mondanom se kell, hogy azok, akikhez így jutott el edzésterv, a mai napig nem kezdtek bele, vagy nagyon hamar feladták. De aki rendszeresen járt, beletett időt, energiát és pénzt, azoknak a többsége már nehezebben adta fel, hisz sajnálta volna veszni hagyni, amit addig beletett.

Az első lépés a változáshoz a változTATÁS. Vagyis hogy TE teszel valamit azonkívül, amit eddig tettél (vagyis ahelyett hogy ülsz a gép előtt és várod a segítséget.) A bloggal természetesen szeretnék segíteni, tájékoztatni, sőt, minta edzéstervek is vannak, de ezek csak irányt adnak, nem pedig a TE egyénre szabott változásod hozzák el.

Úgyhogy jó edzést, sok sikert :) Blanka

11-comfortzone

 

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8416308364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása