Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Pénteki étkezési tipp: lencse

2014. január 17. - Blanka Hámori

A lencsét (és általában a hüvelyeseket) nem nevezhetjük kifejezetten fitnesz-kajának a magas energia-tartalmuk miatt, a dietetikus mégis azt ajánlják: időről időre iktassuk be őket az étrendünkbe, rengeteg jótékony hatásuk miatt! Ma a lencséről ejtünk néhány szót, remélem tudok újat mondani :)

A lencse (különböző fajtái vannak) az indiai konyha fontos alapanyaga, rengeteg féle ételt készítenek belőle. Nálunk elsősorban a lencsefőzelék a bevett, de ismerjük a lencse-levest, sőt salátát is. A lencse is okoz flautenciát (gázképződést), de ezen a közismert hatásán kívül még számos jótékony hatása ismeretes:

-- folsav
-- B1, B2, B6 vitamin, C-vitamin
-- kálium, kálcium, foszfor, magnézium, vas, nikkel, réz, króm
-- gazdag antioxidáns vegyületekben
-- fehérje tartalma laktózérzékenyek fehérje igényét kielégítheti
-- immunerősítő hatás
-- vérszaporító és vértisztító hatás
-- a népgyógyászat szerint a meddőség ellen illetve nemi vágy fokozására is használhatjuk!
-- cukorbetegség elleni hatás

Fitneszanyu-tipp: az antioxidáns hatás fiatalító hatást is jelent, ezt pedig külsőleg is kihasználhatjuk: főzzük meg és törjük össze a lencse szemeket, használjuk pakolásként! 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr5116308100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása