Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Gyümölcsös pizza recept

2013. december 06. - Blanka Hámori

A gyümölcsös pizza hallatán biztos sokan vélik azt, hogy ez nem az amire nekik szükségük lenne. Ki hallott már pizzáról, amely csak gyümölcsöt tartalmaz?! Annyit elmondunk, hogy akik szeretik a szokatlan párosításokat, azoknak biztos, hogy ízleni fog. Érdemes vele egy próbát tenni. A gyümölcsöket szabadon variálhatjuk, a fantázia a határ. Kezdjünk is bele! Forrás: Life Trend Magazin

Hozzávalók:

1 ½ csésze cukor
2 ½ csésze liszt
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
14 evőkanál sótlan vaj, puha
2 teáskanál vanília-kivonat
2 nagy tojás

Máz:

12 dkg krémsajt, lágyított
7 ½ evőkanál sótlan vaj, puha
1 teáskanál vanília esszencia
1 ¾ csésze porcukor
válogatott friss gyümölcs karikákra vágva

 

A tésztához keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, és a vaníliát. Forgassuk össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só) a krémes cukros vajjal. Pihentessük a tésztát.

Amikor a tészta megkelt, előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Előkészítünk egy nagy tepsit és vékonyan kiolajozzuk.A pizzatésztát kinyújtjuk és a tepsire helyezzük, mint egy ünnepélyes sütit. Meghintjük 2-3 evőkanál cukorral (használhatunk xilitolt is). Körülbelül 20 percig sütjük – az a jó, ha a tészta kezd pirulni.

A gyümölcsök felhelyezése előtt tegyük a hűtőbe, hogy a díszítésig kicsit megdermedjen. Ezután is tartsuk tálalásig hűtőben, mert hidegen a legfinomabb.

Keverjük össze a mázhoz való összetevőket, majd kenjük meg vele gyümölcsös pizzánkat. Addig hagyjuk hülni, míg a cukormáz nem köt meg.

Tetejét szórjuk meg friss gyümölcs karikákkal. Vágjuk szeletekre, és szolgáljuk! Jó étvágyat!

Még több szuper diétás receptet olvashatsz itt! Jó olvasgatást! :)

Üdv, Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr4816308062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása