Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

HUNBABA - egy hordozó fitt anyukáknak

2013. november 11. - Blanka Hámori

A héten 15% kedvezmény a HUNBABÁNÁL!! : ) (csak 2013. nov. 11-17.)

Azért írok nektek ma a hordozásról, mert "fitneszanyuk" vagyunk: vagyis tudatosan gondolkodunk, előrelátóan ápoljuk testünket-lelkünket, valamint a legjobbat szeretnénk a babánknak is. A hordozás nagyon sok szempontból segíthet nekünk ebben! A cikkben a magyarok által kifejlesztett és alkotott, dizájnos Hunbaba terméket mutatom be Nektek!

 

1. A baba anatómiája Divatja múlt elképzelés, hogy a babának folyamatosan vízszintes helyzetben kell feküdnie, hogy "szép egyenes" gerince legyen. Épp ellenkezőleg! A gerinc sosem egyenes, sem baba-, sem felnőttkorban, és a legjobb, ha megtámasztjuk, a legideálisabb fiziólógiás helyzetben. A Hunbaba ortopédiailag megfelelő (a természetes gerinc-ívet követő) helyzetben tartja a baba törzsét. A csípő fejlődésében is segít a fiziólógiás helyzet megtartása: egyes kutatások szerint a természeti népeknél a csípőfejlődési rendellenességek (a terpesztartás miatt) nagy arányban megszűnnek!

2. A mama anatómiája
Az sem mindegy, hogy nekünk mennyire megterhelő a hordozás. Gondoljunk arra, hogy mióta világa világ, az ember mindent a hátán (esetleg a fején) cipelt. Úgy vagyunk kitalálva, hogy a megfelelő eszközzel, tartással és technikával kényelmesen tudjunk szállítani bármit! A babában pedig az a jó, hogy szép fokozatosan nő : ) vagyis ahogy a súlya nő, úgy mi is erősödünk, bírjuk a terhelést. A megfelelően kifejlesztett eszköz jóval egészségesebb a gerincre nézve, mintegy babakocsi felé görnyedni naponta.

3. Pszichés előnyök
A hordozásnál a legtöbben a pszichés hatásokról szoktak beszélni. Nem véletlenül! Akik megtapasztalták már a hordozás csodáját, egészen más életet élnek, mint sok anyuka! A baba érezve az édesanyja közelségét, egészen mély bizalmat-kötődést építhet ki magában, hiszen jelzéseire szinte azonnal választ kap. A hordozó anyukák arról számolnak be, hogy a hordozott baba elégedett, nyugodt, jól alszik, később kevésbé hajlamos a stresszre és a depresszióra!

4. Dizájn!!! : )
Nők vagyunk - mit tagadjuk: számít mit viselünk! A Hunbabánál egész biztosan először a dizájnba szeretsz bele (nálam legalábbis így történt). A tervezők a magyaros motívumokat ízlésesen, újszerűen kivitelezték, több színben, és stílusban! Tessék gyönyörködni a honlapon!

5.Praktikus okok
A Hunbaba-rajongók elsősorban praktikussága miatt szeretika hordozást: rengeteg időt nyerhetsz ha nincs külön "altatás", kényelmesebb közlekedni vele, mint a babakocsit rángatni buszról-buszra, és persze: ugye tudjátok, hogy már létezik a hordozós torna anyukáknak?! : )

 

Fitneszanyu-tipp: az apukák nem szeretnek csicsás kendőkbe csavarodni-gabalyodni, szerencsétlenkedni a felvétellel. A Hunbabánál ez nem gond: a fejlesztő (egy magyar apuka és anyuka) külön figyelt a könnyű használatra, egyszerű felvételre-levételre,  és a letisztult mintázatra. Az első hordozót egyébként a pici lányuknak fejlesztették anno - a most készült turulmadár-motívumosat pedig a kisfiuknak, akit idén karácsonyra várnak! Ezúton is gratulálunk nekik! : )

Tudtátok, hogy a csodálatos sportoló: Erőss Zsolt hegymászó és felesége is Hunbabát használtak, és nagyon elismerően nyilatkoztak róla?! (ITT elolvashatod, mit mondott!)

 

ÚJ: 2013. decemberében a Hunbaba készítői elismerő levelet kaptak: a brit hercegi párnak is van egy turulmadaras Hunbabája!! Olvasd el itt a sajtóközleményt: Hunbaba - sajtó

 

Üdv, Blanka

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr1416308042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása