Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Osztott edzésterv - így kéne edzened?!

2021. november 24. - Blanka Hámori

Az osztott edzésterv lényege: nem teljes testes edzés

A legtöb aerobik órán vagy személyi edzésben vagy cross fit foglalkozáson minden izomcsoport dolgozik. Mert ugye az emberi test úgy van megalkotva, hogy nem csak bicepszből és mellből mozgunk, hanem úgy funkcionálisan, teljes testtel. 

Az osztott edzéstervben ezzel ellentétben van mondjuk mell-bicepsz, hát-tricepsz vagy lábnap, egyszóval egyes napokon csak egyes izomcsoportokra dolgozunk. 

 

Mire és kinek jó? 

Ha mondjuk testépítő versenyző vagy, aki speciális módon formálja a testét, és már baromi nagy súlyokat mozgatsz (ami után kell is egy pár nap pihenő!), akkor rendben van, hogy osztott edzéssel dolgozol. 

VIGYÁZZ, itt sem mindegy hogyan! Például nem mindegy, hogy a mellet és bicepsszel vagy a háttal vagy a tricepsszel kapcsolod össze! Ugyanis másképp hat az izomzatra, ha az antagonisták vagy szinergisták dolgoznak együtt, mint ahogy az is számít: heti hányszor és milyen terheléssel kerül sorra egy izomcsoport? 

 

OLVASD TOVÁBB A TELJES CIKKET ITT

 

4.jpgOSZTOTT-EDZESTERV

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9116764152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása