Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

A "jó probléma" fogalma

2020. július 31. - Blanka Hámori

Van egy általam kedvelt kifejezés: a "jó probléma" fogalma, amit már edzőként is használtam, de coachingban elképesztően nagyokat tudunk vele előrelépni. Azért írok erről a Fitneszanyu Blogban, mert azt látom, hogy főleg anyukaként vagyunk hajlamosak a "jó problémákat" felfújni, végtelenségig stresszelni, és "rossz problémának" képzelni - feleslegesen.

 

A "jó probléma" az a probléma, amire nincs rossz megoldás,
mert akárhogy is döntünk fejlődünk általa.

 

Maradjunk az alakformálás kérdésénél:

◊  Ha például van rajtad 40 kilós felesleg, az nem "jó probléma", nem dilemmázhatsz, hogy mondjuk elfogadd magad vagy leadj a feleslegből. Ugyanis ha nem fogysz, egy csomó egészségügyi problémával találod magad szemben, illetve a családtagjaid is. Itt egyértelmű, mi a helyes út.

◊  Ha viszont van rajtad néhány kiló felesleg, de egészséges határokon belül mozogsz, megteheted, hogy elfogadod magad (gyakorlod az elfogadást, önszeretetet, lazítást, önfelvállalást), vagy pedig igenis ledobod a maradék kilókat (fejlesztve ezzel az akaraterőd, feszegetve a határaid, stb.)

 

 

Gyakorlat:

  • Ha van valamilyen NAGY dilemmád, ülj le egy nyugodt sarokba, és gondold át, hogy ez vajon jó vagy rossz probléma-e.
  • Természetesen ne hagyd, hogy a kényelem, a lustaság győzzön meg a válaszról, valóban azt nézd meg: milyen következményekkel számolhatsz, melyik irányban mennyi fejlődés vár. 
  • Mindez bevethető párkapcsolati, munkahelyi, egyéb területeken is. Légy magadhoz őszinte, és mérd fel a lehetőségeidet, veszélyeket. 
 

 

Hámori Blanka vagyok, edző és coach, illetve 2012 óta éve anyuka. Ebben a blogban, illetve a honlapomon a szolgáltatásaimmal, termékeimmel, programjaimmal szeretnék Neked segíteni, hogy közelebb kerülj a magabiztosabb, mosolygósabb Önmagadhoz. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2216308842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása