Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Mi az a "WIIFM", és mit jelent ez a fitneszben?

2020. április 16. - Blanka Hámori

Ádinak írtam egy mesét a saját születéséről: hogyan vártuk, hogy érkezett meg, kik látogatták először, milyen volt újszülöttnek, hogy nézett ki, mit éreztem, mikor először kinyitotta a szemecskéjét... Nos, Ádiról tudni kell, hogy nem kapkod az olvasási lehetőségek után, és van bőven gyakorolni valónk e téren. De ezt a történetet FOLYÉKONYAN OLVASTA‼

A miértje igazán egyszerű: van egy jó szlogen, ami meghatározza, hogy mit csinálunk szívesen és mit nem, mire tudjuk magunkat rávenni és mire nem:

➡️"WIIFM"⬅️

= What's in it for me? Mi van ebben a számomra?

Ez a legfontosabb kérdés, amit (tudattalanul) felteszünk magunknak bármibe is kezdünk... Amiben van valami izgi, érdekes, valami pluszt ad nekünk (infót, érzést), azt kedvvel csináljuk - és végigcsináljuk. (Amúgy ezzel a kérdéssel közelítenek bennünket a profi marketingesek, értékesítők is - jó érzékkel "oda nyúlnak" ami a potenciális vevő WIIFM-je, vagyis ami a vevőt valóban motiválja: másképp kommunikál eladás közben azzal, aki időt akar nyerni, mint azzal, aki vonzóbb akar lenni.)

🙈 Ádit nem köti le a kökény bokorról szóló vers az olvasó könyvben - de a saját története annál inkább. Erre az egyszerű WIIFM-kérdésre alapoztam, mikor a mesét megírtam, és nem a tankönyves gyakorlást erőltettem.

💡 A kérdés: mikor változtatsz valamin (életmódon, szokásokon, szemléleten) akkor mi az igazán izgi neked abban? Mi a nyereséged? Ha nem elég motiváló, érdekes az eredmény, akkor nem fogod kitartóan tartani...

➡️ Példa: a testünk néha nem vevő arra, hogy még a szabadidejében is kontroll alatt legyen (=diéta) vagy a távoli jövőben egészséges legyen (ami megfoghatatlan dolog), de ha találunk egy sportot, ami elvisz a flowba és imádjuk, jó társaságban egy finom fehérje turmix-szal a végén, akkor lesz olyan "nyereség" kilátásban, amiért érdemes új szokást beiktatni!!

Amúgy a coachingban is azonnal "csekkoljuk", hogy valóban megvan-e a WIIFM, vagyis kellő motiváció abban a dologban, abban a célban, amivel az ügyfél jön... Rengetegszer kiderül, hogy pl.csak más elvárásainak vagy félelemből indulna abba az irányba... Ilyenkor teljesen felesleges energiát tenni az adott vonalon, hiszen ha sikert is ér el benne, nem lesz gazán boldog tőle.

Neked mi a célod és mi a WiiFM-ed? :)

Szép napot Nektek! 😊

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2916308804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása