Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Tesióra otthon: így vezesd le a gyerek energiáit

2020. március 15. - Blanka Hámori

Te is rettegsz, hogy hogyan kötöd majd le a gyereke(ke)t otthon? Napi minimum 1 óra intenzív mozgásra mindenképp szükség van!

1. Szabadban ameddig lehet!☀️

Pillanatnyilag a kormány által javasolt megelőzési módszerek közt nem szerepel, hogy egyáltalán ne menjünk a szabadba: csupán nem gyülekezzünk csoportokba, tartsunk távolságot. Vagyis egy séta a parkban jó lehet, de férjen bele a futkározás, bicikli, ugrándozás - a lenti "tornaórás" mozgásanyagot is bevethetjük. Ne feledd: a D-Vitamin miatt a napon lenni ameddig lehet! Ez a vitamin az immunerősítés egyik alapfegyvere.

2. Otthoni tesióra🤸‍♂️

Állíts össze egy otthoni tornaórát az ovis/sulis emlékeid alapján (indiánszöldelés, békaugrás, sarokemeléssel futás...), vagy ha nincs ötleted, kérdezd meg a gyereked mit szoktak csinálni. Szívesen segítek olyan gyakorlatsort összerakni, ami az állóképességet, erőt, rugalmasságot és egyensúlyt is fejleszti, bemelegítést is tartalmaz, korosztálynak megfelelően. Nyilván a nagy tér és a társak hiánya picit kereteket szab, de érdemes beiktatni az "órarendbe".

 

3. Mozgás anyával👩‍👦

Az is megoldás, ha együtt mozogtok: legyen egy olyan gyakorlatsorod, ami téged is átmozgat és a kicsi(ke)t is bevonja. Én Ádival szeretek együtt nyújtani, mert már kifejezetten segítség benne - igaz, ez kortól is függ, és számoljunk azzal is, hogy a Te edzésed "énidő" jellege megszűnik, de ez viszont közös proginak is megfelel. Ezt a típusú edzéstervet is szívesen összerakom neked online, figyelembe véve a Te célod és kondid, és a gyerkőc korát és kondiját!

ONLINE EDZÉSEK (A KORONAVÍRUS IDEJE ALATT HITELRE) - részletek a honlapon

Én anyaként, edzőként és coachként azt javaslom, hogy legyen napirendünk, mert az egyik legalapvetőbb emberi igényünk a strukturált élet, és nagyon meg tudunk zuhanni a rendszer hiányától.

Szóval elsőként próbáljunk egy laza napirendet kialakítani, amiben helyet kapnak a kötelezettségek is, a közös idő is, de pl.anya énideje is (ha lehet). (Nyilván más lesz a helyzet annál, aki még dolgozik és annál, aki már nem.)

Hámori Blanka vagyok edző, coach és anyuka. Töretlenül hiszem, hogy nagyon is jól helyt tudunk állni mindenféle helyzetben, ha kamatoztatjuk az erősségeinket és összefogunk❤🤞

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr6916308794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása