Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Jázmin saját dalt kapott - nem is akármilyet!

2019. május 28. - Blanka Hámori

Az élőszereplős Aladdin-remake máris kapott hideget-meleget, de egy biztos: Jázmin saját dala, a Speechless hihetetlen energia-bombaként robbant, a rajongók szerint a film legerőteljesebb pillanatait jelenti, és mondanivalójával, erejével valószínűleg még a Frozen Let it go-ját is lesöpri majd a Disney főcímdalok trónjáról.

Az biztos, hogy lényeges fordulatot jelent, hogy a gyönyörű hercegnő saját dalt kapott, méghozzá nem is akármilyen mondanivalóval - egyértelmű az üzenet, és a nőjogi aktivisták máris az elnyomott nők himnuszaként emlegetik a gyönyörű hangzású dalt:

Minden szabály, minden szó kőbe van vésve, évszázadok óta, hajlíthatatlanul, "Maradj a helyeden, lássunk de ne halljunk".  De most ez a történet véget ér.
Nem leszek halk, nem tarthatsz csendben, Nem hagyom, hogy megpróbáld, Nem maradok szótlan. Engedjük be a vihart, Nem fogok megtörni, Nem fogok csendben élni,  Mert tudom, hogy nem maradok szótlan."

(Részlet a dalszövegből, elnézést a Barvo-Popcorn stílusú fordításért! :)

 

Tudjátok, én imádom a Disney-meséket, és azok rejtett üzeneteit - korábban írtam például arról, mennyire értékelem az újítást, hogy a nádszál hercegnők helyére végre egy életerős, izmos, tevékeny hősnőt találtak ki Vaiana (Moana) figurájában.

Azt kívánom, hogy találjuk meg azokat a zenéket, fordulatokat, érzéseket, amik erőt adnak nekünk az egyes élethelyzetekben - és ha meséből merítünk, akkor meséből. Mert miért ne?!:)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=mw5VIEIvuMI[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr4816308700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása