Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

Edzés személyi edzővel

2014. április 29. - Blanka Hámori

Mind tudjuk, hogy nem feltétlen csak személyi edzővel lehet szép eredményeket elérni a fogyás, alakformálás terén. Azonban van 3 eset, amikor mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnod - ha nem is életed végéig tartó bérlettel, de legalább pár (3-5) alkalommal, hogy biztosan jó irányba haladj később egyedül!

A. Káosz a fejben: ha az ezerféle női magazinból összeszedett ezerféle szépség-tipp már össze-visszacikázik az agyadban, és úgy érzed képtelen vagy átlátni a rendszert, érdemes edzőhöz fordulnod. Ő egyszerűen, átláthatóan elmondja neked az alap tudnivalókat, válaszol a kérdésekre, a zűrzavarból kiemeli azt, ami valóban hatékony módszer, és azt is elmondja, hogy a Te esetedben konkrétan mi a teendő.

B. Különleges fizikai állapot: a szülés utáni regeneráció, az óriási súlyfelesleg vagy egyéb különleges állapot veszélyeket tartogathat magában, ha nincs melletted szakszerű segítség. Fontos, hogy olyan edzőt találj, aki az adott témában kompetens, tapasztalt! Ő tudni fogja mire figyelj, elindít egy biztonságos, mégis hatékony úton.

C. Lelki megtörtség: évek óta próbálsz lefogyni, vagy izmosodni, netán megszokni az egészséges étrendet és nem megy. Ilyenkor is jól jöhet egy személyi edző, aki kirángat a mocsárból, felhívja a figyelmed az eddigi (talán évek óta tartó) hibákra és megoldást kínál fel helyettük. Segít újra lelkesedni és hinni a céljaidban, szakszerűen felállítani a teendők listáját.

How-to-Evaluate-Personal-Fitness

Hogyan is néz ki a személyi edzés?

1. lépés: konzultáció, célok meghatározása, ismerkedés
2. lépés: az edző infókat gyűjt, kérdőíveket kell kitöltened, egy egészségügyi nyilatkozatot kell aláírnod
3. lépés: állapotfelmérés. Ebben vannak mérések (antropometriai adatok, BMI, D-CS hányados, testzsír százalék, stb) és fittségi tesztelések.
4. lépés: az edzésprogram összeállítása, levezénylése
5. lépés: az első 4-6 hét alatt folyamatos felügyelet, esetleg a program módosítása
6. lépés: újratesztelés, eredmények kimutatása
7. lépés: új edzésprogram összeállítása. stb

personal_training

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr10016308208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása