Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

AEROBIK - haldoklik a leghatékonyabb mozgásforma

2016. január 14. - Blanka Hámori

A klasszikus aerobikot már kevesen tartják trendinek - én megdöbbenve tapasztalom, hogy sok teremből abszolút kiszorította a sok speckó óratípus: a TRX, a kettlebell, a crossfit, a spinning és társai. Amik amúgy nagyon jó mozgásformák, persze. Csakhogy az aerobikban pont az volt a legjobb, hogy olyan volt amilyen: nem speckó, nem meghalós, és ami a legfontosabb: végtelenül preventív.

Amikor kb. 10 éve boldog-boldogtalan, fitt és túlsúlyos, erős és harmatgyenge elkezdte megkapni az aerobik-oktatói oklevelet, már lehetett érezni, hogy ennek az iparágnak lőttek. A fitness iskolák ontották az oktatókat, akik persze nem értettek hozzá, a szakma felhígult, az órák gyengék, sőt siralmasak voltak (a mai napig azok) és a vendégek elkezdtek valami vagányabb, hitelesebb, izzasztósabb edzésforma után nézni.

Persze a trendek amúgy is, önmaguktól is változnak, egyszerűen egyes trendeknek leáldozik, mások felvirágoznak. Ez már csak ilyen. És változik a női-test ideál képe, ez is természetes folyamat.

b_1_5068

Én azonban könnyes szemmel nézem az aerobik haldoklását: ugyanis (ha valaki jól csinálja) ez a legesleghatékonyabb mozgásforma, amit hosszútávon, preventíven űzhetünk.

Hosszútávon és preventíven, igen. Elnézve néhány évek óta keményen crossfittező huszonévest: bizony szanaszét vannak fáslizva és tape-elve. És elnézve az aerobikos "keménymagot" a teremben, huszon-éve aerobikozó ötvenes nőket: kockahas, feszes láb, szép tartás, nulla db gerincsérv és nulla db szteroidozott könyök.

Azt gondolom, a fitnessnek ez lenne a lényege: csináljuk hosszan, egy életen át, rendszeresen, szolgálva a testünket! Persze tudom: manapság minden hirtelen kell: a kockahas, a dobogón állni, és persze számít hogy mi trendi.

De azért adjunk esélyt a jófajta aerobiknak, és higgyük el, hogy tökéletes mozgásforma fogyáshoz, alakformáláshoz, jó közérzethez és hosszútávú fittség eléréséhez / fenntartásához.

Jó edzést mindenkinek! :)

Blanka

FA-hírlevél

Gyere edzeni csoportos órákra vagy személyi edzésre! Részletek

Válaszd 60 napos megújuló programunkat! Részletek

Dolgozz velem! Várlak a csapatba – jelentkezz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr9116308466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvia 2016.01.17. 20:25:12

Ne halt ám meg teljesen ;) a mozgásérzékelős táncos játékok fittnes részlegében él tovább! hál az égnek :)
süti beállítások módosítása