Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

5. modul - Nagy Megújuló Tanfolyam

2014. február 02. - Blanka Hámori

5. modul: feb. 3-9.

Táplálkozás
Remélem, a múlt héten sziklaszilárdan rögzültek az eddig tanultak. :) A héten egy újabb fontos tananyag következik: a megfelelő folyadék-bevitel!
A folyadékbevitel kiemelten fontos a fogyás, a szép bőr, az ízületek, a csontok és az izomzat szempontjából, illetve a menstruáció időszakában. Nem igaz, hogy erőltetve kell innunk, de igyekezzünk 2-2,5 liter vizet vagy ásványvizet elfogyasztani naponta! A heti feladatod, hogy erre figyelj!
Sokan állítják, hogy egyszerűen elfelejtenek inni napközben. Ha ez rád is igaz, alkalmazd a következő technikák valamelyikét:
-vegyél egy szép poharat, és készítsd ki jól látható helyre!
-készíts táblázatot, melyben mondjuk óránként egy deci víz szerepel: pipálgass!
-állítsd be a telefonodon: „IGYÁL!” :)
-este lefekvés előtt igyál egy pohár vizet, és egyből készíts is ki egy másikat reggelre!
Edzés
Múlt héten kétszer kardióztál, kétszer erősítettél. Most ugyanez lesz a feladatod, már most tekintsd át a heted, és döntsd el, mely napokon hajtod végre az edzéseket! A héten csupán egyetlen változtatás lesz az edzésprogramodban:
Az erősítő edzésben igyekezz emelni a terhelésen! Eddig 4 héten keresztül elsajátíthattad a különböző gyakorlatokat, itt az ideje emelni az adagon! Ezt 2 féle képpen teheted meg:
1.) Az ismétlés számon emelsz: remélem már mindenki 3 kilóval dolgozik. Ha ez így van, kérlek, emeld az eddigi ismétlés számokat a teherbírásodhoz képest! Pl. a 15 vállbólnyomás helyett próbálj most már 18-20-szal dolgozni!
2.) A súlyon emelsz: ha még 3 kiló alatti a súlyod, igyekezz ezen fokozatosan változtatni! Ne feledd: terhelés nélkül nincs változás!
FIGYELEM! Ha a célod kifejezetten az izmosodás, mert vékony alkat vagy: igyekezz emelni a súlyon (lassan használj 3 kg-nál nagyobb súlyokat) és csökkents az ismétlés számon! (válassz olyan nagy súlyt, hogy csupán 8-10 ismétléseket tudj vele végezni!)
Lélek-nap
A REND NAPJA
A rend napja ugyanúgy az elengedésről szól, mint a korábbi megbocsátás-nap. Amikor valami nagy eseményre, például egy ünnepre készülünk, vagy fontos vendégeket várunk, rendet teszünk az otthonunkban, nem igaz? Miért lenne ez másképp a te új életeddel, az új éneddel? A mostani megújulásod egy új korszak kezdete, és ezért hangsúlyozom annyira, hogy szabaduljunk meg a régmúlt nyomásától, hagyjuk magunkat a jelenre és a jövőre koncentrálni! Ahogy legutóbb a lelki megrontóinktól, fájdalmas emlékeinktől szabadultunk meg, melyek már sem újat, sem fejlődést nem hoztak az életünkbe – a mai napon ugyanezt tesszük a tárgyi emlékeinkkel.
Hány olyan ruhád van, amit őrizgetsz-őrizgetsz, de pontosan tudod, hogy soha nem veszed már fel őket? Lehet, hogy reálisan gondolkodva rájössz, soha nem férsz már beléjük, de ha mégis: lesz annyira divatos és szép, hogy valóban hordd majd? Milyen kacatok lapulnak a fiókok mélyén, melyeknek már nincs jelentőségük az életedben? Mivel van tele az „emlékes dobozod”? Azok a szuvenírek, amiket a múlt embereitől kaptál, akikkel már nincs dolgod, esetleg az emlékük sem jelent sokat, miért foglalják a helyet?
Itt az ideje kihúzogatni a fiókokat, kinyitogatni a gardróbokat, és egy nagy zsákba pakolni mindazt, ami mondjuk jó ideje nem jutott eszedbe. Ha félsz, hogy egyszer hiányozni fog, tedd a következőt: a zsákot ne dobd ki azonnal, hanem tedd egy szekrény tetejére, ahol nem látod. Ha 2 hónap múlva meglepetten fedezed fel, hogy ott van, már biztos lehetsz benne, hogy nincs igazán szükséged ezekre a holmikra. És anélkül, hogy kinyitnád, és átnéznéd a tartalmát, elviheted olyan helyre, ahol szükség lehet rájuk, vagy csinálhatsz egy garázs-vásárt.
Hogyan érzed magad a nagy rendrakás után? Ha gondolod, írd le!
 Házifeladat: 
A héten tehát ezekre kell figyelned:
a megfelelő folyadékbevitel (+ eddigiek)
2 kardió edzés
2 kondi edzés (emelve a terhelést)
lélek-nap feladata

Miben segíthet egy személyi edző az 5. héten?
•szükséges folyadékbevitel pontos kiszámítása
•még több tudnivaló a folyadékpótlásról (mikor, mit, mivel)
•edzések személyre igazítása, kontrollálása, az ismétlésszám – súly arány pontos beállítása
A személyre szabott segítség 100% biztonsággal vezet el a célodig!
Hívj bátran! 0620 235 9758
Hámori Blanka
személyi edző
életmód tanácsadó
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr2816308122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása