Fitneszedző és coach anyuka életmód tippjei

Fitneszanyu Blog

Fitneszanyu Blog

TUDTAD?! Ha kevesebb az időd, hatékonyabb az edzésed!

2013. október 15. - Blanka Hámori

Anyukaként vettem észre, hogy komolyabban koncentrálok az edzésen, mióta a baba mellett kevesebb az időm edzeni. :) Nyilvánvaló: egy ajándékként rád szakadt szabad órát „luxusnak” érzel, és többet akarsz majd kihozni belőle, mint ha a délutáni tévézésből fel… kéne… állni… végre…
Az anyuka-létnek tehát tagadhatatlan nehézsége az idő-hiány, pozitívuma viszont az új látásmód lehet: ha van is egy kis időnk, 100%-osan használjuk ki!! Mi módon növelheted az edzésed hatékonyságát?

1, csökkentheted a pihenőket 2 sorozat között (az 1. és 2. kör fekvőtámasz között nem téblábolsz, hanem szigorúan méred az egy perc pihenőt!)

2, emeled a gyorsaságot (nem kényelmesen guggolgatsz, hanem határozott ütemben!)

3, nagyobb súlyzót használsz (1 kilóssal fél napon át bicepszezhetsz – de 4 kilóval?!)

4, 2 vagy több gyakorlatot összekapcsolsz, így kihagyhatod a pihenőket (2 egymástól távol eső, vagy ellentétes izomcsoport gyakorlatait végzed egymás után pihenő nélkül)

5, jó zenével inspirálod, pörgeted fel magad

6, kitűzött időpontra végezned KELL

7, és végül a tuti tipp: tisztázd magaddal edzés előtt, hogy talán holnap és holnap után nem marad edzésre időd – így ma kell keményen edzened, a maxot kihoznod magadból! (Másnap persze, ha mégis van időd edzeni, ne hagyd ki megnyugodva, mert „tegnap úgyis keményen nyomtam…”, hanem alkalmazd ugyanezt a módszert!!)

 

Fitneszanyu-tipp: a fenti módszer nem vált be, mert TÉNYLEG nincs időd edzeni?! Olvasd el a kapcsolód cikkben, hogyan bővítheted ki a 24 órát! :) http://fitneszanyu.blog.hu/media/image/imported/2013-10-15/16308014/.

 

Üdv, Blanka

 

www.facebook.com/Fitneszanyu Nyereményjátékok, kuponok, tippek, edzéstervek. És persze még több fitt anyuka! : ) Csatlakozz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitneszanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr8916308014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása